Aan de slag of op pad: Schiphol voor de jongsten

Op Schiphol is van alles te zien en te doen. Niet alleen voor grote mensen maar zeker ook voor kinderen. Ben jij benieuwd wat er allemaal te beleven valt op onze luchthaven? Dan ben je hier op de juiste plek.

Lekker kleuren

Waan je op het platform of op de spottersplek. Of droom even weg bij de gedachte dat je je koffer inpakt en op reis gaat. Hieronder vind je drie verschillende kleurplaten die je uit kunt printen en in kunt kleuren.

Wil je jouw kleurplaat hier graag laten zien? Stuur dan een foto van je ingekleurde kleurplaat met daarop je voornaam en leeftijd naar Schipholambassadeurs@schiphol.nl en wie weet krijg je een plekje in onze eregalerij.

Schipholdoeboekje

Wist je dat we deze zomer het Schipholdoeboekje hebben uitgedeeld? Zo werd het wachten in de rij wat leuker. Het Schipholdoeboekje zit vol met spelletjes als een woordzoeker, zoek de verschillen, een quiz en nog veel meer. Je kunt ’m uitprinten voor als je binnenkort op vakantie gaat. Of je gaat er gewoon lekker thuis mee aan de slag.

Kidsreporter

Ben jij al geabonneerd op ons YouTube-kanaal? Daar vind je allerlei leuke filmpjes over wat er allemaal gebeurt op onze luchthaven. Bijvoorbeeld hoe we voorkomen dat vliegtuigen en vogels met elkaar botsen of hoe we ijsberen gebruiken om sneeuw te ruimen.

Onze Kidsreporters gaan op zoek naar interessante verhalen over Schiphol. Zo bekeek Tyler vanuit de toren bij de Polderbaan hoe ons banenstelsel werkt en ging Liesl in de bagagekelder op onderzoek uit.

Geniet van het uitzicht vanaf het Panoramaterras

Wil je vliegtuigen spotten of gewoon even genieten van een indrukwekkend uitzicht over Schiphol? Dan is het Panoramaterras de perfecte locatie. Je staat er met je neus bovenop alle activiteiten op het platform en in de levensechte KLM Fokker 100 op het terras voel je je even passagier of zelfs piloot.

Het Panoramaterras is gratis toegankelijk en iedere dag geopend van 07:00 uur tot 21:00 uur. Let op: bij slechte weersomstandigheden zoals mist, gladheid en storm is het Panoramaterras gesloten.