Nieuws: Jaarlijkse onderhoudsbeurt voor Buitenveldertbaan

Van maandag 13 mei tot en met woensdag 22 mei vinden er reguliere onderhoudswerkzaamheden plaats aan de Buitenveldertbaan. Omdat de baan tijdens deze periode niet beschikbaar is voor het vliegverkeer zetten we ter vervanging als dat nodig is de Kaagbaan in voor startend verkeer en de Schiphol-Oostbaan voor landend verkeer. Tijdens Pinksteren (18, 19 en 20 mei) is de Buitenveldertbaan wel gewoon beschikbaar.

Gepubliceerd op: 1 mei 2024

Reparaties, schoonmaken en grasmaaien

De werkzaamheden bestaan uit herstelwerkzaamheden en kleine reparaties. We maken lampen schoon, controleren kabels en elektra en maaien het gras rondom de baan. Ook spoelen we de afvoeren van de baan door.

Aalsmeerbaan de volgende

Goed om alvast rekening mee te houden: de Aalsmeerbaan is de volgende baan die in onderhoud gaat. Van maandag 3 juni tot en met zondag 9 juni voeren we werkzaamheden uit aan deze baan, die in die periode niet inzetbaar is voor het vliegverkeer.

Meer weten?

Wil je weten welke start- en landingsbanen in gebruik zijn? Kijk dan in de Notifly app. Als je vragen hebt over het baanonderhoud of het vliegverkeer kun je contact opnemen met het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS) via 020 601 55 55 of info@mailbas.nl. Zij publiceren ook iedere dag het verwachte baangebruik.