Nieuws: Kaagbaan beperkt beschikbaar van 16 mei tot en met 6 juni

Vanwege de onderhoudswerkzaamheden aan de Aalsmeerbaan ter hoogte van de Kaagbaan is deze baan van 16 mei tot en met 6 juni beperkt in gebruik. Hierdoor is de Kaagbaan van 16 tot en met 22 mei niet beschikbaar als landingsbaan bij slecht zicht. En van 23 mei tot en met 6 juni is de kop van de Kaagbaan niet beschikbaar waardoor er alleen gestart kan worden op een korter deel van de baan. Het vliegverkeer maakt deze periode meer gebruik van de Buitenveldertbaan en de Zwanenburgbaan.

Gepubliceerd op: 3 mei 2022

Landen bij slecht zicht

Van 16 tot en met 22 mei is de Kaagbaan niet beschikbaar als landingsbaan bij slecht zicht, bijvoorbeeld tijdens mist of bij laag hangende bewolking. De baan kan bij alle zichtomstandigheden gewoon gebruikt worden voor startende vliegtuigen. En als het zicht goed is, is landen ook geen probleem. Bij noordenwind en beperkt zicht kan eventueel de Zwanenburgbaan worden ingezet als landingsbaan, zowel overdag als 's nachts.

Verkorte startbaan

Tijdens het groot onderhoud aan de Aalsmeerbaan zijn er ook werkzaamheden aan de taxibaan die tussen de Kaagbaan en de Aalsmeerbaan ligt. Hierdoor kan het vliegverkeer van 23 mei tot en met 6 juni niet gebruik maken van de kop van de Kaagbaan. Voor vertrekkende vliegtuigen betekent dit dat er alleen gestart kan worden op een korter deel van de baan. Vliegtuigen die de hele lengte van de baan nodig hebben, zullen deze periode vertrekken vanaf de Buitenveldertbaan. Het vliegverkeer zal landen op de Zwanenburgbaan en de Buitenveldertbaan.

Groot onderhoud Aalsmeerbaan

De Aalsmeerbaan is nog tot medio juli in groot onderhoud. Hierdoor is het vliegverkeer aangewezen op de andere banen. Dit is met name merkbaar in de omgeving van de Buitenveldertbaan en de Schiphol-Oostbaan. Het baanonderhoud heeft geen gevolgen voor nachtvluchten, omdat de Aalsmeerbaan sowieso ’s nachts gesloten is.

Lees meer over baanonderhoud