Waar ga jij dit jaar heen op vakantie?

Krijg je al vakantiekriebels van het heerlijke lentezonnetje? Wij wel. Dat komt mooi uit, want we hebben voor de zomer van 2022 een aantal nieuwe bestemmingen aan ons netwerk toegevoegd. En er wordt, na een pauze door corona, weer naar een aantal oude vertrouwde bestemmingen gevlogen. Misschien zit jouw ideale vakantiebestemming er wel bij. Laat je inspireren!

Alle wegen leiden naar… Brindisi

Zin in een mix van geschiedenis en ontspanning? Dan zit je goed in het Italiaanse Brindisi, een havenstad aan de Adriatische zee. De Romeinse zuil Colonne Terminali della Via Appia is een belangrijk symbool van de stad. Het markeert het eindpunt van de Via Appia, een van de beroemdste wegen van het oude Romeinse rijk. In het centrum vind je verder prachtige kerken en historisch straten om doorheen te dwalen. Waan je ’s avonds een heuse Italiaan en maak een passeggiata over de boulevard, lekker flaneren dus. Maar vanaf een terras genieten van dit tafereel, onder het genot van een wijntje en een bord pasta uiteraard, is misschien nog wel een beter plan.

Vliegen naar Brindisi

Wanneer: Vanaf 30 juni 2022
Frequentie: 2x per week
Luchtvaartmaatschappij: easyJet
Vluchttijd: 2 uur en 45 minuten
Bonustip: easyJet vliegt ook 4x per week naar Milaan Bergamo, het derde vliegveld van Milaan. Kies je voor een shoptrip naar Milaan? Of slenter je liever door de schilderachtige straten van Bergamo?

Austin, Texas – Een beetje vreemd, maar wel muzikaal

De hoofdstad van de Amerikaans staat Texas, Austin, staat bekend als ‘Live Music Capital of the world’. Overdag snuffelen in muziekwinkels en platenzaken en wellicht nog een paar cowboylaarzen passen. ’s Avonds luisteren naar live muziek in clubs, concertzalen of op een van de festivals. Wat wil je nog meer als muziekliefhebber? En dan hebben we het nog niet eens gehad over het motto van de stad, ‘Keep Austin weird’. Laten we het zo zeggen, een spelletje Chicken Shit Bingo is niet eens het gekste wat je kan meemaken in deze eigenzinnige stad.

Vliegen naar Austin

Wanneer: Vanaf 28 maart 2022
Frequentie: 3x per week
Luchtvaartmaatschappij: KLM
Vluchttijd: 10 uur en 15 minuten
Bonustip: Wat is er Amerikaanser dan een roadtrip? Naast Austin kun je via Schiphol ook (weer) direct van en naar Houston, San Francisco, Washington en Portland vliegen. Dus combineer je favoriete steden, en rijden maar!

Zon en geschiedenis in Tunesië

Ten oosten van het vasteland van Tunesië ligt het eiland Djerba. Heerlijke stranden en veel zon maken het ideaal voor strandliefhebbers. In de hoofdstad Houmt Souk vind je de grootste bazaar van het eiland. Verse etenswaren, prachtige kleden, vrolijk gekleurd aardewerk, je treft het er allemaal. Duik je liever de geschiedenis in? Op Djerba vind je overblijfselen van Romeinse bouwwerken en het eiland heeft de oudste synagoge van Noord-Afrika.

Vliegen naar Djerba

Wanneer: Vanaf 1 juli 2022
Frequentie: 1x per week
Luchtvaartmaatschappij: TUIfly
Vluchttijd: 3 uur en 30 minuten
Bonustip: Wil je nog meer zien? Met de veerboot vaar je in ongeveer twintig minuten naar het vasteland van Tunesië. De veerdienst vertrekt in het hoogseizoen een paar keer per uur.

Natuurschoon in Senegal

De hoofdstad van Senegal, Dakar, ken je natuurlijk van de bekende Dakar-rally. Maar de stad is ook een mooi startpunt om de rest van het land te ontdekken. Senegal barst van het natuurschoon. Ga bijzondere vogels kijken in Djoudj National Park. Om wild te spotten kun je terecht in het Bandia-reservaat. Het is niet zo groot als wildparken in andere Afrikaanse landen, maar zeker een uitstapje waard. Je kunt er onder andere neushoorns, giraffen, buffels, apen en krokodillen spotten. Een echte eyecatcher is Lac Retba, het roze meer, een zoutmeer met een opvallend roze kleur.

Vliegen naar Dakar

Wanneer: Vanaf 13 april 2022
Frequentie: 1x per week
Luchtvaartmaatschappij: TUIfly
Vluchttijd: 7 uur en 5 minuten.

Meer nieuwe bestemmingen in 2022

Naast Brindisi, Austin, Djerba en Dakar hebben we nog meer nieuwe bestemmingen aan ons netwerk toegevoegd. TUIfly vliegt vanaf deze zomer naar Kavala (Griekenland) en Enfidha (Tunesië), Saudia Airlines naar Jeddah (Saoedi-Arabië) en Flybe naar East Midlands (Engeland).

Lees ook de vorige blogs

  • Plantaardige bonanza op Plaza

    Gepubliceerd op:

    Je vindt steeds meer vleesvrije maaltijden en snacks op Schiphol dus ook vegetariërs zitten hier goed. Op Schiphol Plaza geniet je van een plantaardige bonanza!

  • Een dag in het leven van… een projectcontroller

    Gepubliceerd op:

    We vroegen projectcontroller Isho Toma naar zijn functie op de afdeling Finance & Control van Schiphol en ontdekten dat het een veelzijdige rol is.

  • Ook Schiphol herdenkt met twee minuten stilte

    Gepubliceerd op:

    Eens per jaar is het 2 minuten stil op Schiphol. Want ook hier herdenken we de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en latere oorlogssituaties.