Vegan op Schiphol: Very veel vegan opties op Schiphol

Zin in een plantaardige snack voor je verder reist? Op Schiphol vind je steeds meer vegan opties om de lekkere trek te stillen. Van vleesvrije burgers, sushi en pizza’s tot zoete aardappelsoep, salades en smoothies: je hoeft er alleen maar om te vragen. Ga je mee op een vegan ontdekkingsreis op de luchthaven!

Plantaardige snacks uit de muur

Onze reis begint bij de Health Food Wall. Die is niet te missen als je Schiphol Plaza binnenloopt. Hier trek je lekkerste plantaardige snacks uit de muur. Alles is supergezond en samengesteld door een diëtist. Zo weet je zeker dat jouw hapje geen onnodige toevoegingen bevat. Eén op de zes opties is 100% vleesvrij en volledig plantaardig. En zeg nou zelf: geroosterde groenten met kikkererwten en een harissa-dressing... Dat klinkt toch heerlijk?

Bloemkool pizzabodem

Van de muur naar Italië: bij Pizza Per Tutti! geniet je van de lekkerste pizza’s met verse ingrediënten. Jouw vegan pizza wordt op bestelling voor je gemaakt, dus vraag er gerust naar. Je hebt zelfs de keuze tussen een standaard bodem of een op basis van bloemkool. Kan je niet wachten? Je vindt Pizza Per Tutti! op Schiphol Plaza naast Starbucks en tegenover Albert Heijn.

Vleesvrije burger en nuggets

Als vegan denk je waarschijnlijk niet zo gauw aan de Burger King. Toch kan je hier tegenwoordig heerlijke vleesvrij fastfood scoren. Het bekende fastfoodrestaurant heeft namelijk vleesvrije Whoppers en nuggets zonder kip op het menu staan, allemaal geserveerd met plantaardige mayo of ketchup, als dat meer je ding is. Burger King vind je in Schiphol Plaza. Je kan er bijna niet omheen!

Sandwiches en smoothies

Ga je voor vegan en feel good? Bezoek dan Up To Do Good. In dit café draait alles om duurzaamheid en vind je heel veel vegan opties. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Brazilian-style açaí bowl met vers fruit? Açaí is een bes die aan palmbomen in de regenwouden van Zuid-Amerika groeit en tjokvol antioxidanten zit. Van dit besje wordt een soort smoothie gemaakt die in een kom wordt geserveerd met diverse toppings, zoals fruit. Lekker als ontbijt of als goed vullend tussendoortje. Net wat meer trek, of zin in iets hartigs? Probeer dan eens de geroosterde sandwich met avocado en vegan kaas!

Sla Place?

Bij La Place in Lounge 1 liggen de lekkerste salades op je te wachten. Bij de saladebar heb je keuze uit diverse soorten sla, gegrilde groenten, peulvruchten en ander lekkers. Zin in soep? De zoete aardappelsoep is volledig plantaardig en echt een aanrader. Ook is er een geweldige selectie aan verse sappen en smoothies. En op het lange buffet staan allerlei vers bereide maaltijden en snacks uitgestald, met heerlijke vegan opties.

Super vegan sushi

Bij de Oost-Aziatische brasserie Kebaya op de Holland Boulevard maken de koks met veel plezier vegan sushi. Je hoeft er alleen maar naar te vragen. En door de glazen wanden kun je zelf zien hoe ze die voor je bereiden. Genieten van de Japanse keuken terwijl je wacht op je vlucht.

Broodje plant

Een oerhollands broodje, maar dan vegan style, vind je bij Amsterdam Bread Co. in Lounge 2. Op dit moment kan je het vegan broodje met hummus en avocado proberen. Maar het kan zomaar dat je een andere optie voor je kiezen krijgt, want ze houden hier van lokale seizoensproducten.

In the mood for food? Proef hier van wat Schiphol nog meer te bieden heeft.

Lees ook de vorige blogs

  • Ook Schiphol herdenkt met twee minuten stilte

    Gepubliceerd op:

    Eens per jaar is het 2 minuten stil op Schiphol. Want ook hier herdenken we de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en latere oorlogssituaties.

  • Brandweer Schiphol al 75 jaar paraat

    Gepubliceerd op:

    Brandbestrijding op onze luchthaven is ontwikkeld van een zandbak en een paar handpompen tot een professionele organisatie die Schiphol 24/7 brandveilig houdt.

  • Mag je met een gevulde drinkfles door security?

    Gepubliceerd op:

    Je gaat vliegen via Schiphol en staat met je drinkfles voor de securitycontrole. Hoe zat het ook alweer met die vloeistoffen? Mag je waterfles mee of niet?