No balloons?!

Hè wat ongezellig. ‘No balloons’ bordjes op Schiphol Plaza… Waarom hangt dit bord op een locatie waar je júíst je geliefden met ballonnen, toeters en bellen wil ontvangen? We leggen het uit.

Perrongeluk

Deze borden gelden enkel en alleen op perrons, voor reizigers die met hun ballon de trein in willen stappen. Omdat er helium in de ballonnen zit, willen ze nog weleens per ongeluk uit een hand glippen. Gevolg is dat de ballon omhoog vliegt, tegen het plafond van het perron. En met een beetje pech tegen de bovenleiding, met alle gevolgen van dien. Een ballon in de bovenleiding kan door de spanning voor kortsluiting en rookontwikkeling zorgen. Treinen kunnen dan mogelijk niet meer rijden en het treinverkeer van en naar Schiphol kan daardoor stil komen te liggen. Zo gezellig is zo’n ballon dan opeens niet meer!

Zeg het met ballonnen

Maar niet getreurd. Op Schiphol Plaza zijn ballonnen gewoon toegestaan. We verkopen ze dus ook gewoon bij BLOEM! (aankomsthal 4) en Fleurtiek (Plaza). Deze ‘no balloons’ borden hangen enkel bij alle ingangen naar de perrons. Sinds zich een aantal jaar geleden twee keer incidenten met ballonnen in de bovenleiding hebben voorgedaan, heeft ProRail deze borden opgehangen. Heb je toch een ballon gekregen en wil je ‘m heel graag meenemen in de trein? Laat dan de helium uit de ballon, of zorg dat de ballon stevig in een tas zit zodat hij je niet kan ontglippen!

Lees ook de vorige blogs

 • Ontdek de leukste fotoplekken op Schiphol

  Gepubliceerd op:

  Weten waar je de mooiste Instagram foto's maakt op Schiphol? Of je nu op reis bent, iemand afzet of een dagje uit bent: er zijn genoeg fotogenieke plekjes.

 • Is je paspoort of ID-kaart nog geldig?

  Gepubliceerd op:

  Heb je al vakantieplannen? Kijk nu alvast hoe lang je paspoort nog geldig is en zorg dat je deze op tijd verlengt voordat je gaat vliegen.

 • Vliegen in de sneeuw: een ijskoud kunstje!

  Gepubliceerd op:

  Er ligt sneeuw op Schiphol! Een prachtig gezicht, maar het kan ook gevolgen hebben voor jouw vlucht. Ga je vliegen in de sneeuw?