Nieuwe bestemmingen 2023

In het voorjaar van 2023 vlieg je vanaf Schiphol naar een aantal nieuwe en bekende bestemmingen. In deze blog vertellen we je wat er op een aantal van deze plekken zoal te beleven is.

Beijing

Na een onderbreking van drie jaar kun je met KLM weer rechtstreeks naar de grootste luchthaven van Beijing, Beijing Capital Airport. En sinds eind maart vliegt China Southern naar Beijing Daxing, ten zuiden van Beijing. Dé plek om een rondreis door China te starten, maar ook Beijing zelf barst van de bezienswaardigheden. In de Verboden Stad kun je uren en uren ronddwalen. Rondom de stad zijn verschillende secties van de Grote Muur te bezoeken. De Tempel van de Hemel is een van de grootste en meest bekende tempelcomplexen, maar je vindt er in de stad talloze. Het lokale leven ervaar je in de oude volksbuurtjes, hutongs genaamd. Een hapje gefrituurde schorpioen of slang proberen kan bij een van de vele streetfood kraampjes. Ben je iets minder avontuurlijk aangelegd qua eten? Meer gangbare gerechten als pekingeend, dumplings en noedels zijn ook overal verkrijgbaar.

Vliegen naar Bejing Capital

Wanneer: heden
Frequentie: 6x per week
Luchtvaartmaatschappij: KLM
Vluchttijd: 10 uur en 45 minuten

Vliegen naar Bejing Daxing

Wanneer: heden
Frequentie: 5x per week
Luchtvaartmaatschappij: China Southern
Vluchttijd: 9 uur

Jersey

Is het Engels? Of is het Frans? Jersey is een beetje van beiden. Want hoewel het Brits kroonbezit is, ligt het eiland op 22 kilometer van de Franse kust. Je vindt er dus zowel Engelse als Franse invloeden. Veel winkels, interessante gebouwen en gezellige pubs en restaurants zijn allemaal te vinden in de hoofdstad Saint Helier. Natuurliefhebbers kunnen op het eiland, al wandelend of fietsend, genieten van grillige kliffen, azuurblauwe zee en een overdaad aan groen en bloemen. Ben je er op 11 of 12 augustus 2023? Reserveer dan wat tijd voor the Battle of Flowers, het bloemencorso van Jersey. Tijdens dit kleurrijke spektakel rijden met (papieren) bloemen versierde praalwagens voorbij, is er muziek en een moonlight parade met afsluitend vuurwerk. Foodies kunnen een poging doen de culinaire ‘Big Four’ te spotten, of beter nog, te proberen. Deze bestaat uit kreeft, oesters, Jersey Royal aardappelen en melkproducten van Jersey koeien.

Vliegen naar Jersey

Wanneer: heden
Frequentie: 2x per week. In juni en september, 4x per week in oktober
Luchtvaartmaatschappij: easyJet
Vluchttijd: 1 uur en 35 minuten

Gazipasa

De Turkse rivièra kent natuurlijk genoeg fijne badplaatsen als Antalya en Izmir, maar een stuk minder bekend is Gazipasa. Pas sinds de komst van vliegveld Gazipasa in 2010 is het toerisme hier wat meer in opkomst. Dus niet gek dat Corendon vanaf 23 april direct naar deze kustplaats vliegt. Je geniet hier van een zonnige strandvakantie, met ’s zomers temperaturen die niet onder de 25 graden komen. Goed smeren dus! Wil je toch even van je strandstoel komen? In de omgeving vind je verschillende oude ruïnes uit de klassieke oudheid, toen het gebied bekend stond als Selinus en het een bekende havenstad was. Op 180 kilometer rijden vind je de bekende internationale badplaats Antalya, voor wanneer je zin hebt in iets meer reuring.

Vliegen naar Gazipasa

Wanneer: 23 april 2023
Frequentie: 3x per week
Luchtvaartmaatschappij: Corendon
Vluchttijd: 4 uur en 15 minuten

Montreal

Air Canada vliegt al het hele jaar naar Toronto, maar deze zomerperiode vliegen ze ook vijf keer per week naar Montreal. Na Parijs is dit de grootste Franstalige stad ter wereld. Maar pas de problème als je Frans niet al te best is, de meeste inwoners zijn tweetalig en spreken ook Engels. Montreal is het culturele middelpunt van Franstalig Canada, liefhebbers van theater, muziek en musea kunnen hier hun hart ophalen. In het historische centrum van de stad, Vieux-Montreal, vind je prachtige gebouwen, zoals de Notre-Dame (nee, niet die) en het oude stadhuis. Heel iets anders is Underground City, een 33 kilometer lang gangenstelsel waar je winkels, hotels, restaurants en musea vindt. Vooral goed toeven in de koude Canadese winters, maar in de andere seizoenen ook zeker een bezoek waard. Naast Air Canada vliegen ook KLM en Air Transat vanaf Schiphol naar Montreal.

Vliegen naar Montreal

Wanneer: 2 juni 2023 (t/m 14 oktober 2023)
Frequentie: 5x per week
Luchtvaartmaatschappij: Air Canada
Vluchttijd: 7 uur en 30 minuten

Uitbreiding bestaande bestemmingen

Naast bovengenoemde bestemmingen, breiden we ook nog uit op een aantal bestaande bestemmingen. Zo vliegt easyJet vanaf 28 juni twee keer per week naar het Griekse Mykonos. Met luchtvaartmaatschappij Play kun je vanaf 5 juni meerdere keren per week naar de IJslandse hoofdstad Reykjavik vliegen. En wil je naar Londen? Dan kun je vanaf Schiphol per 24 mei rechtstreeks naar alle Londense luchthavens. Want easyJet vliegt vanaf die datum vier keer per week naar Londen Southend.

Lees ook de vorige blogs

 • Ontdek de leukste fotoplekken op Schiphol

  Gepubliceerd op:

  Weten waar je de mooiste Instagram foto's maakt op Schiphol? Of je nu op reis bent, iemand afzet of een dagje uit bent: er zijn genoeg fotogenieke plekjes.

 • Is je paspoort of ID-kaart nog geldig?

  Gepubliceerd op:

  Heb je al vakantieplannen? Kijk nu alvast hoe lang je paspoort nog geldig is en zorg dat je deze op tijd verlengt voordat je gaat vliegen.

 • Vliegen in de sneeuw: een ijskoud kunstje!

  Gepubliceerd op:

  Er ligt sneeuw op Schiphol! Een prachtig gezicht, maar het kan ook gevolgen hebben voor jouw vlucht. Ga je vliegen in de sneeuw?