Begin je vakantie op de luchthaven

Koffers afgegeven? Check! Ingecheckt? Check! Door security? Check! En nu wachten op je vlucht. Gelukkig kun je je na security uitstekend vermaken. Wat dacht je van deze tips met een lekker Nederlands tintje.

Meesterlijk

Op de Holland Boulevard kun je dag en nacht terecht om een selectie Hollandse meesterwerken uit het Rijksmuseum te bewonderen. Je ziet Nederland door de ogen van schilders uit de 19e eeuw. De collectie wisselt regelmatig, dus altijd de moeite waard. En, je hoeft niet met lege handen te vertrekken. In De Museumshop vind je unieke items geïnspireerd op grote meesters als Van Gogh en Vermeer, maar ook ontwerpen van een nieuwe generatie Nederlandse kunstenaars.

Leuk voor kids

Ben je op reis met kinderen? Dan mag je een bezoekje aan het kleine zusje van NEMO Science Museum niet overslaan. Op een speelse manier leer je hier meer over wetenschap en techniek door zelf proefjes te doen. Leuk voor jong en oud. De allerkleinsten kunnen zich vermaken in de speeltuin. En zoek je nog meer vermaak voor de kleintjes? Dan mag nijntje zeker niet ontbreken. Spelletjes voor onderweg, schattige knuffels en de avonturen van nijntje, betje big, oma en opa pluis in boekvorm. Op Schiphol vind je zeker wat leuks.

Say cheese

Zeg eens kaas

Trek gekregen? Geniet nog even van typisch Nederlandse snacks en gerechten bij Tastes from the Lowlands of Dutch Kitchen. Van bitterballen en kroketten tot haring, poffertjes en stroopwafels. Ook lekker Nederlands, je favoriete lekkernijen meenemen op reis. Sla bijvoorbeeld bij Tony’s Chocolonely nog (een paar) heerlijke repen in. Liever wat hartigs? Bij Say Cheese is het kaas, kaas en nog eens kaas wat de klok slaat.

Openingstijden, locaties en meer vind je in ons overzicht van typisch Nederlandse tips.

Vergeet je vlucht niet

De tijd vliegt met al die activiteiten. Wil je zeker weten dat je niet te laat bent voor je vlucht? Download de Schiphol app, volg je vlucht en zet de meldingen aan. Dan krijg je vanzelf een seintje wanneer je aan boord kunt. Wel zo makkelijk.

Lees ook de vorige blogs

 • Het APOC maakt Schiphol beter voorspelbaar

  Gepubliceerd op:

  Door met alle partijen op de luchthaven intensief samen te werken en informatie en data te delen, maken we Schiphol beter planbaar en voorspelbaar.

 • Welke kleren trek je aan naar Schiphol?

  Gepubliceerd op:

  Get ready for security! Ons advies is: draag dunne kleding en lage schoenen. In dit blog ontdek je alles over de Schiphol dresscode voor security.

 • Alle lounges op Schiphol

  Gepubliceerd op:

  Even werken, shoppen of ontspannen in de lounge voor je vlucht vertrekt? Er is keuze genoeg op de luchthaven. Weten welke lounges er zijn en waar je ze vindt?