Over ons: Dit is het Schipholfonds

Een tafeltennistafel voor TTV Tempo-Team in Amsterdam, een mini voetbalveld voor VV Westzaan of een speeltoestel voor Montessorischool Floriande in Hoofddorp. Sinds 1994 heeft het Schipholfonds bijgedragen aan vele sportieve initiatieven in de omgeving van Schiphol. Zo blijven we in beweging!

 • Ons werkgebied

  Wil je weten of jouw club of initiatief binnen ons werkgebied valt?

 • Aanvraag gedaan?

  Lees hier meer over de planning en procedures van het Schipholfonds

 • Voorwaarden

  Bekijk hier of jouw sportieve initiatief in aanmerking komt voor een donatie van het Schipholfonds.

Ons doel

Het Schipholfonds stimuleert sportief bewegen in de wijde omgeving van Schiphol. Sportief bewegen brengt mensen bij elkaar en draagt bij aan vitaliteit, gezondheid, integratie en verbroedering. Daarom helpen we verenigingen, stichtingen en andere organisaties hun sportieve initiatieven op amateurniveau te realiseren via algemene en bijzondere donaties. Die worden toegekend door ons onafhankelijke bestuur.

Meer dan bewegen

Bij iedere aanvraag kijken we verder dan alleen beweging. We vinden het belangrijk dat sportieve initiatieven duurzaam zijn, dat we zoveel mogelijk mensen helpen uit alle lagen van de bevolking en dat er vrijwilligers worden ingezet. Het Schipholfonds is er voor jong en oud, maar ook voor mensen met een fysieke of geestelijke beperking.

Kleine en grote donaties

Wil je een aanvraag doen bij het Schipholfonds? Dat is mogelijk voor kleine en grote donaties. Kleine donaties zijn bijvoorbeeld bijdragen voor sport- en spelmaterialen, doelen, judomatten, een basketbalpaal, speel- en beweegtoestellen. Bij een grote donatie gaat het een bijdrage aan projecten zoals een multifunctioneel sportveld of een startheuvel voor fietscrossers.

Zelf een aanvraag doen

Je bent van harte welkom om zelf een aanvraag te doen bij het Schipholfonds. Voor iedere vorm van sponsoring is het van belang dat jouw project:

 • Meer sportief bewegen mogelijk maakt;
 • Ervoor zorgt dat meer mensen beter kunnen sporten;
 • Duurzaam is, dus lang meegaat en mogelijk milieuvriendelijk in materiaalgebruik;
 • Openbaar toegankelijk is;
 • Gedragen wordt door eigen inbreng, dus vrijwilligers, acties, zelfwerkzaamheid;
 • En dat het natuurlijk in de omgeving van Schiphol plaatsvindt.