Zo werkt het : Wat gebeurt er met mijn aanvraag?

Vier keer per jaar beslist het Schipholfonds over alle aanvragen voor donaties die zijn binnengekomen. Heb je zelf een aanvraag gedaan? Bekijk hier de sluitingsdata, wanneer het bestuur beslist over jouw aanvraag en wanneer we mogelijk de cheque voor jouw project uitreiken.

Belangrijke data 2019-2020

Sluiting indienen aanvraag Vergadering bestuur Datum uitreiking
11 okt 2019 1 nov 2019 13 dec 2019
24 jan 2020 28 feb 2020 27 mrt 2020
17 apr 2020 15 mei 2020 12 jun 2020
7 aug 2020 11 sept 2020 9 okt 2020
15 okt 2020 6 nov 2020 11 dec 2020

Procedure kleine donaties

Je kunt het hele jaar door aanvragen voor kleine donaties indienen. Zodra we je aanvraag hebben ontvangen, toetsen we of deze voldoet aan de voorwaarden. Voldoet jouw aanvraag? Dan nemen we deze mee in de eerstvolgende bestuursvergadering na de sluitingsdatum. Binnen twee weken na de vergadering ontvang je een bericht of de donatie is toegewezen of niet. Pas bij de uitreiking van de cheque maken we bekend welk bedrag je ontvangt. Deze uitreiking vindt meestal plaats op Schiphol.

Procedure grote donaties

Ook voor grotere donaties kun je het hele jaar door aanvragen indienen. Zodra we je aanvraag hebben ontvangen, toetsen we of deze voldoet aan de voorwaarden. Voldoet jouw aanvraag? Dan nemen we deze mee in de eerstvolgende bestuursvergadering na de sluitingsdatum. Als het bestuur de aanvraag interessant vindt, nodigen we je uit om een toelichting te komen geven. Na dit gesprek neemt het bestuur een besluit over de donatie. Als we je aanvraag honoreren, vindt uitreiking plaats op locatie.

Wat als mijn aanvraag wordt afgewezen?

Als het bestuur besluit om geen donatie toe te kennen, dan ontvang je hiervan binnen twee weken schriftelijk bericht. Het kan zijn dat we jouw aanvraag van te voren afwijzen omdat je niet voldoet aan onze voorwaarden. In dat geval krijg je van ons bericht.

Wanneer krijg ik het geld op de rekening?

Is jouw aanvraag toegekend? Gefeliciteerd! Je hebt tijdens de uitreiking van de cheque een financiële verklaring van ons ontvangen. Vul deze verklaring in en stuur het origineel, plus de getekende offerte en de opdrachtbevestiging waarvoor je de donatie ontvangt, per post naar Stichting het Schipholfonds, Postloc 01-13, Postbus 7501, 1118 ZG Schiphol. Zodra we dit hebben ontvangen, maken we zo snel mogelijk het bedrag over.

Moet ik financiële verantwoording afleggen?

Ja, dat klopt. Met het invullen en ondertekenen van de financiële verklaring ben je verplicht om financiële verantwoording af te leggen over het ontvangen bedrag. Je hebt na toekening van de donatie precies een jaar de tijd om deze financiële verantwoording - dus alle facturen en betalingsbewijzen met betrekking tot de toegekende donatie - per post naar ons op te sturen.

  • Ons werkgebied

    Wil je weten of jouw club of initiatief binnen ons werkgebied valt?

  • Voorwaarden

    Bekijk hier of jouw sportieve initiatief in aanmerking komt voor een donatie van het Schipholfonds.

  • Vraag een donatie aan

    Vul het formulier in en laat ons weten hoe we jouw initiatief kunnen ondersteunen met een donatie.