Oranje boven: Ontdek Nederland op Schiphol

Zo smaakt Nederland

Al sinds de middeleeuwen staan we in Nederland bekend om onze kazen. Wil je een smakelijk stuk goudgeel erfgoed meenemen naar huis? Op Schiphol vind je Goudse, Edammer, Leidse en vele andere beroemde soorten, vers van de markt. Als je meer trek hebt in iets zoets, ga dan op zoek naar stroopwafels of Haagse Hopjes: oer-Hollandse smaakmakers die uitstekend smaken bij een kop koffie of thee.

Typisch Nederlands

Zoek je een aandenken aan een onvergetelijke tijd in Nederland of een last minute cadeautje voor het thuisfront? Op Schiphol vind je een overvloed aan oer-Hollandse geschenken in alle soorten en maten. Van Delfts blauw servies tot echte houten klompen en van sleutelhangers met molens tot oranje koelkastmagneten.

Het bekendste konijn van Nederland

Wie is er niet groot geworden met Nijntje? Dit schattige witte kinderboekenkonijn werd in de jaren 50 van de vorige eeuw bedacht door Nederlandse schrijver en tekenaar Dick Bruna. Inmiddels is dit internationale icoon een bekend gezicht van hier tot Tokyo. Een typisch voorbeeld van Dutch design voor alle leeftijden.

  • Let's Play

    Laat je fantasie de vrije loop

  • Toys

    De leukste cadeaus voor kids

Zeg het met bloemen

Elk jaar geven miljarden tulpen kleur aan huiskamers, kantoren, tuinen en speciale gelegenheden over de hele wereld. Wil jij ook een stukje Hollands glorie in je achtertuin of op het balkon? Op Schiphol vind je de allermooiste tulpenbollen.