Holland Boulevard: Cultuur snuiven op Schiphol

Even ontsnappen aan de hectiek van de luchthaven? Dat kan op de Holland Boulevard. Op deze speciale passage tussen Lounge 2 en Lounge 3 maak je op een leuke en ontspannen manier kennis met de Nederlandse kunst en cultuur. Geniet van de Nederlandse kunst in het Rijksmuseum, de museumwinkel of kruip lekker weg met een goed boek in de Airport Library.

Hollandse heerlijkheden

Op de Holland Boulevard is al het moois dat Nederland te bieden heeft verzameld. Je bent altijd welkom in de bibliotheek, de Airport Library. Ook kan je hier lekker ontspannen zitten, liggen, lezen en luisteren naar muziek. De Holland Boulevard is ook dé plek op Schiphol om tulpen, stroopwafels, kaas en meer Nederlandse souvenirs te scoren. Alle Hollandse heerlijkheden liggen aan je voeten. En je hoeft er niet eens de luchthaven voor te verlaten. Plus dat je een fantastisch uitzicht hebt op de vliegtuigen aan de gates van onze oer-Hollandse luchthaven.

Wandel door de museumwinkel

Geen tijd om het Rijksmuseum in Amsterdam te bezoeken? Geen probleem. Want op de Holland Boulevard heeft het beroemdste museum van Nederland een eigen museumshop. Zo kan je voor je vlucht vertrekt of nadat je bent geland genieten van de beste Nederlandse souvenirs.

Relaxen in de Airport Library

Lekker even tot rust komen na een lange vlucht of een deuntje spelen op de vleugel voordat je zelf gaat vliegen: het kan allemaal in de Airport Library. In deze veelzijdige bibliotheek zijn, naast de vele boeken, ook iPads en touchscreens die beeldverhalen vertellen te vinden. De Airport Library heeft vele comfortabele zitjes en knusse banken waar je kan relaxen met een goed boek.

Shoppen, eten en drinken

Natuurlijk kan je op de Holland Boulevard ook naar hartenlust shoppen bij typisch Hollandse winkels als Aviflora en Rituals. En kan je bij Tastes from the Lowlands en Dutch Kitchen, Bar & Cocktails smullen van gerechten uit de Nederlandse keuken. Meer wereldse smaken ontdek je bij Kebaya. Bekijk hieronder alle winkels en horecagelegenheden waar je na security terecht kan.