Voor onze jonge fans: De leukste Schiphol informatie

Onze jonge fans

Lespakket over Schiphol voor groep 7 & 8

Woon je in de buurt van Schiphol of ga je in de buurt naar school en wil je meer weten over die ‘bijzondere buur’? Vind je dat rekenen, taal, wereldoriëntatie (topografie, aardrijkskunde en geschiedenis) leuker kan? Vraag je leraar dan om het lespakket aan te vragen. Met het lespakket over Schiphol maak je kennis met de diverse aspecten van onze nationale luchthaven. Het is gemaakt voor leerlingen uit groep 7 en 8 van basisscholen in de omgeving van Schiphol.

Je leraar kan het lespakket aanvragen door een e-mail te sturen naar info@omgevingsraadschiphol.nl. Vermeld duidelijk wat de naam van de school is, het adres, welke klas, de naam van de leraar en het aantal leerlingen/lespakketten.

Maak indruk op je klas met je kennis over Schiphol

Moet je een spreekbeurt gaan houden in je klas? Spannend! Maar je bent hier op de goede plek. Een spreekbeurt over vliegen spreekt iedereen wel aan. De meeste mensen vinden reizen heerlijk en vinden het opstijgen van een groot vliegtuig prachtig. Met de informatie die je hier vindt kun je vast een goede en gepassioneerde spreekbeurt houden. Succes!

Wist je dat…

Er heel veel leuke weetjes en feitjes over Schiphol te vertellen zijn? Wist jij bijvoorbeeld al dat op 19 september 1916 het eerste militaire vliegtuig op Schiphol landde? En dat onze nationale luchthaven op de bodem van het voormalige Haarlemmermeer ligt, vier meter onder de zeespiegel? Nee? Dan kunnen wij je vast nog veel meer leuke verhalen over Schiphol vertellen, die jij nog niet kent.

Schiphol heeft haar eigen brandweerkorps

Voor een optimale brandveiligheid heeft Amsterdam Airport Schiphol haar eigen brandweerkorps. Onder normale omstandigheden is onze luchthavenbrandweer bij een luchtvaartincident binnen 3 minuten na melding ter plaatse. 24 uur per dag, 7 dagen per week.