Nieuws: Zwanenburgbaan in plaats van Kaagbaan in gebruik

Van maandagnacht 11 oktober 00:00 uur tot woensdagmiddag 13 oktober 12:00 uur is de kruising tussen de Aalsmeerbaan en de Kaagbaan in groot onderhoud en niet beschikbaar voor taxiënde vliegtuigen. Hierdoor kan het vliegverkeer niet of beperkt gebruik maken van de Kaagbaan. Op die dagen kan de Zwanenburgbaan gebruikt worden voor landingen vanuit of starten naar het zuiden.

Gepubliceerd op: 6 oktober 2021

Werkzaamheden combineren

De Aalsmeerbaan is nog tot en met 13 oktober in onderhoud. Aansluitend gaat de Kaagbaan in onderhoud van 13 tot en met 22 oktober. De werkzaamheden aan de Aalsmeerbaan en Kaagbaan worden gecombineerd met onderhoud aan de kruising tussen deze twee banen: taxibaan E1.

Onderhoud Kaagbaan

Tijdens het onderhoud aan de Kaagbaan, dat van 13 tot en met 22 oktober plaatsvindt, zal het vliegverkeer meer gebruik maken van de Aalsmeerbaan, Zwanenburgbaan en Buitenveldertbaan. Op woensdag 20 oktober wordt er weer gewerkt aan de kruising (taxibaan E1), waardoor de Aalsmeerbaan overdag ook niet beschikbaar is. Het vliegverkeer zal die dag naar verwachting gebruik maken van de Zwanenburgbaan voor landen vanuit het zuiden of starten richting het zuiden. Ook kan de Buitenveldertbaan worden ingezet.

Vragen?

Heb je vragen over het vliegverkeer tijdens dit baanonderhoud? Neem dan contact op met het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS) via bezoekbas.nl of bel 020-6015555. Met de Notifly app kan je het vliegverkeer rondom Schiphol live volgen. Download Notifly hier.