Nieuws: Wat je als buur in 2020 van Schiphol kunt verwachten

Dit jaar verwachten we meer duidelijkheid vanuit de politiek te krijgen over de toekomst van Schiphol. Daartoe heeft Dick Benschop ook opgeroepen in zijn nieuwjaarstoespraak. Maar ongeacht wat er in Den Haag over de luchthaven wordt besloten, hebben wij een aantal plannen voor je klaarliggen. Daarmee willen we geluidshinder en uitstoot van ultrafijnstof in de omgeving terugdringen.

Gepubliceerd op: 15 januari 2020

Minder geluidshinder

Samen met Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL), KLM, andere luchtvaartmaatschappijen en sectorpartners hebben we een pakket aan maatregelen samengesteld om geluidshinder terug te dringen en de leefomgeving te verbeteren. We staan in de startblokken om daar samen met omwonenden en bestuurders mee aan de slag te gaan. En je krijgt uitgebreid de gelegenheid om het pakket te bestuderen en jouw mening erover kenbaar te maken. Meer hierover lees je in de volgende nieuwsbrief.

Actieplan ultrafijnstof

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) doet op dit moment onderzoek naar de effecten van ultrafijnstof onder omwonenden van Schiphol. Om de uitstoot van ultrafijnstof op en rond de luchthaven verder terug te brengen, komen we binnenkort met een actieplan. Met de maatregelen in dat plan willen we de luchtkwaliteit rond Schiphol verbeteren.

En verder dit jaar

Staan de Burendagen weer op het programma en komen we met nieuwe initiatieven voor de leefomgeving. Via de burennieuwsbrief blijven we je op de hoogte houden van deze en andere actualiteiten, en geven we je informatie over afwijkend baangebruik door baanonderhoud.