Nieuws: Vooruitblik vliegverkeer 13-19 juli 2020

Schiphol, LVNL en BAS slaan de handen ineen om de heropstart van het vliegverkeer meer voorspelbaar te maken voor de buren. Dat doen we met een factsheet waarin we een vooruitblik en een terugblik geven over het aantal vluchten per dag en de piekmomenten.

factsheet vooruitblik vliegverkeer Schiphol

Gepubliceerd op: 10 juli 2020

Komende week

We verwachten voor komende week gemiddeld 520 vluchten per dag. De piekmomenten met landend verkeer verwachten we in de ochtend tussen 07.40 – 08.20 uur en in de middag tussen 13.00 – 14.00 uur. Voor vertrekkend verkeer verwachten we een piek tussen 09.20 en 10.40 uur. Tijdens deze piekmomenten kan er een tweede start- of landingsbaan worden ingezet. Welke banen worden ingezet hangt onder andere af van de wind- en weersomstandigheden komende week.

Bekijk de factsheet op bezoekbas.nl.

Factsheet

In de omgeving van de luchthaven was het de afgelopen maanden rustig, omdat door de coronacrisis het vliegverkeer maar een fractie van normaal was. Nu de internationale luchtvaart weer op gang komt, willen we jou als buur op de hoogte houden van wat je van het vliegverkeer kunt verwachten. Via deze factsheet delen we onze verwachting van de ontwikkeling van het aantal vluchten per dag de aankomende periode en wanneer we start- of landingspieken verwachten. Tijdens die piekmomenten kan het zijn dat er een tweede start- of landingsbaan wordt ingezet. We blikken ook terug op de voorspellingen zodat je kunt zien wat het werkelijke aantal vluchten per dag was. Zo hopen we je de komende tijd wat meer inzicht te geven in het vliegverkeer.