Nieuws: Op de fiets vliegtuigspotten bij Schiphol

Het voorjaar begint en dus trekken de spottersplaatsen rondom Schiphol steeds meer publiek. Wist je dat de spottersplaatsen goed bereikbaar zijn per fiets? Dat is ook nog eens handig, want er zijn in april werkzaamheden aan de kruising van de IJweg met de Vijfhuizerweg. Daardoor is de spottersplaats bij de Polderbaan niet bereikbaar per auto, maar wel via het fietspad!

Gepubliceerd op: 8 maart 2022

Werkzaamheden kruising IJweg

De werkzaamheden aan de kruising van de IJweg met de Vijfhuizerweg starten in april en zijn naar verwachting begin mei klaar. In deze periode is de kruising geheel afgesloten en kunnen alleen de bewoners en nood- en hulpdiensten passeren. Er staan ook borden dat de spottersplaats niet bereikbaar is per auto.

Vliegtuigen kijken op de fiets

Wil je op de fiets naar de Polderbaan spottersplaats? Volg dan vanuit Haarlem of Badhoevedorp het fietspad langs de Schipholweg N232. Bij de kop van de Polderbaan waar je de gele landingslichten ziet staan kan je het Polderbaanpad opfietsen richting de spottersplaats. Het mooie is dat je hier al langs de baan fietst, en dus al fietsend naar de vliegtuigen kan kijken. Bekijk hier een kaartje met de locatie van de spottersplaatsen.

Fietsen naar de Buitenveldertbaan

Ook de spottersplaats bij de Buitenveldertbaan is per fiets bereikbaar. Volg hiervoor het fietspad langs de Loevesteinse Randweg. Je hebt daarbij ook nog eens prachtig zicht op de Schiphol-Oostbaan en de Aalsmeerbaan. Wil je voordat je gaat spotten weten welke baan er in gebruik is? Kijk op de Notifly app. Hier zie je op een kaart van de omgeving van Schiphol het live vliegverkeer. Zo weet je naar welke spottersplaats je het beste toe kunt fietsen. Download Notifly hier!

Rondje om Schiphol fietsen

Wil je een rondje om Schiphol fietsen? Neem vanaf Schiphol-Oost bij de Bosrandbrug het fietspad langs de Schipholdijk. Sla bij de kop van de Aalsmeerbaan rechtsaf het fietspad richting de Fokkerweg op. Volg deze tot aan Beechavenue en ga hier weer rechts. Zodra je de kop van de Kaagbaan bent gepasseerd ga je rechtsaf langs de A4. Op Schiphol-Centrum volg je het fietspad richting Badhoevedorp. Bij de spottersplaats van de Buitenveldertbaan rijd je dan terug naar Schiphol-Oost. Veel plezier!