Nieuws: Polderbaan van 23 tot 29 september buiten gebruik door onderhoud

Van maandagochtend 23 september 06:00 uur tot en met zondag 29 september 17:00 uur is de Polderbaan buiten gebruik door onderhoudswerkzaamheden. Daardoor zetten we deze week vaker de Buitenveldertbaan en de Zwanenburgbaan in noordelijke richting in. Woon of werk je onder de vliegroutes van en naar deze start- en landingsbanen? Dan kan je in deze periode meer vliegtuiggeluid ervaren.

Gepubliceerd op: 23 september 2019

Wat gebeurt er tijdens dit baanonderhoud?

Tijdens dit onderhoud aan de Polderbaan vernieuwen we het asfalt en de baanmarkering waar dat nodig is. Ook kijken we de baanverlichting na en vervangen we oude lampen door duurzame ledverlichting. Tevens halen we het rubber van de baan. Bij iedere landing laten vliegtuigbanden een klein beetje rubber achter op het asfalt. Dat wordt daardoor minder stroef, dus als er een paar duizend landingen hebben plaatsgevonden, is het tijd om dit rubber te verwijderen. We werken 24 uur per dag door om de Polderbaan zo snel mogelijk weer klaar te maken voor gebruik.

Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer tijdens de werkzaamheden aan de Polderbaan kun je terecht op www.bezoekbas.nl of bel naar 020-6015555.