Nieuws: Kaagbaan twee weken in onderhoud

Van zondag 1 september 23:00 uur tot en met zondag 15 september 23:00 uur voeren we onderhoudswerkzaamheden uit aan de Kaagbaan. Hierdoor is deze start- en landingsbaan niet beschikbaar voor vliegtuigen. In deze periode verwachten we meer vliegverkeer in zuidelijke richting vanaf de Zwanenburgbaan en de Aalsmeerbaan. Ook is de Buitenveldertbaan vaker in gebruik.

Gepubliceerd op: 29 augustus 2019

Nachtvluchten op Zwanenburgbaan

Normaal is de Kaagbaan ook in gebruik voor nachtvluchten. Tijdens de onderhoudsperiode in september maakt het vliegverkeer in de nacht bij voorkeur gebruik van de Zwanenburgbaan. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft ontheffing verleend om, wanneer het echt niet anders kan, voor vertrekkende nachtvluchten gebruik te maken van de Buitenveldertbaan en voor het landende vliegverkeer de Oostbaan te gebruiken.

Wat gebeurt er tijdens dit baanonderhoud?

Tijdens dit onderhoud aan de Kaagbaan vernieuwen we het asfalt en de baanmarkering waar dat nodig is. Ook kijken we de baanverlichting na en vervangen we oude lampen door duurzame ledverlichting. Tevens voeren we bij de Kaagbaan werkzaamheden uit ter voorbereiding op het aanleggen van een extra taxibaan over de snelweg A4, in het kader van de Roadmap veiligheidsverbetering Schiphol.

Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer tijdens de werkzaamheden aan de Kaagbaan kun je terecht op www.bezoekbas.nl of bel naar 020-6015555.