Nieuws: Doe mee aan het onderzoek naar geluidswerende ramen

Wil jij meewerken aan een onderzoek naar hoe slimme ramen grotendeels vliegtuiggeluid kunnen tegenhouden? Meld je dan nu aan bij DeNoize. De startup uit Delft ontwikkelt een slim raamsysteem dat ervoor zorgt dat er minder geluid van bijvoorbeeld wegverkeer of vliegtuigen je woning binnenkomt.

Gepubliceerd op: 16 september 2020

Meld je nu aan

Om de technologie van de ramen verder te ontwikkelen, wil DeNoize eerst weten hoe omwonenden van Schiphol geluid beleven in hun eigen huis. Daarvoor is een onderzoek opgezet, waarmee je in je eigen woonkamer kan nabootsen welke geluiden je thuis onder normale omstandigheden ervaart. Er zijn 200 huishoudens nodig voor het onderzoek. Lijkt dit je interessant? Het onderzoek start begin oktober. Je kan op afstand deelnemen via je eigen computer, tablet of telefoon en het duurt ongeveer 30 minuten.

Update: Aanmelden is niet meer mogelijk.

Geluid vergelijken

Als dit deel van het onderzoek is afgerond, dan zal DeNoize objectief onderzoek laten doen naar geluidsniveaus in woningen. Dit zal pas plaatsvinden als het vliegverkeer weer is toegenomen. Uiteindelijk is het de bedoeling om de resultaten met elkaar te vergelijken om te ontdekken waar de slimme raamtechnologie zich op moet richten.

Schiphol ondersteunt DeNoize omdat wij potentie zien in deze innovatie die mogelijk positief kan bijdragen aan de leefkwaliteit voor omwonenden van de luchthaven.