De strategie van Schiphol: Onze rol in de wereld, nu en in de toekomst

Iedereen in Nederland kent Schiphol, en onze luchthaven heeft veel aanzien binnen de internationale luchtvaartbranche. Naast werkgever en exploitant van luchthavens is Royal Schiphol Group al meer dan honderd jaar een belangrijke luchtvaart-innovator. Bovendien zijn onze luchthavens een motor van de economie. Dat brengt flinke verantwoordelijkheden met zich mee. Onder andere richting medewerkers van alle bedrijven op de luchthaven, reizigers, omwonenden en het milieu. Onze strategie laat zien hoe we onze opdracht vervullen.

Connecting the Netherlands

Onze missie is om Nederland optimaal te verbinden met de rest van de wereld. Door luchtvervoer van passagiers en vracht te faciliteren, dragen we bij aan internationale handel, kennisuitwisseling en toerisme. Daarnaast helpen we mensen sociale contacten leggen en onderhouden, nieuwe ervaringen opdoen of ontspannen in een andere omgeving. Zo dragen we bij aan welvaart en welzijn binnen en buiten onze landsgrenzen.

Aan de hand van vijf strategische thema’s streven we ernaar Schiphol in samenwerking met partners, overheid en andere stakeholders verder te ontwikkelen tot een efficiënt knooppunt en een aantrekkelijke verblijf- en werklocatie.

Europe’s Preferred Airport

Nederland is erg belangrijk voor Schiphol, maar de nationale markt is (te) klein. Daarom willen we de Europese voorkeursluchthaven zijn voor vertrekkende, aankomende en overstappende reizigers, luchtvaartmaatschappijen en logistieke dienstverleners.

We ontwikkelen Schiphol tot een locatie waar bedrijven zich graag vestigen en een ideale werkplek voor duizenden mensen. Daarnaast streven we ernaar om ons bij passagiers te onderscheiden met soepele processen, de beste service en een aansprekend horeca- en winkelaanbod. Schiphol wil al haar gebruikers hoge kwaliteit bieden tegen een redelijke prijs. Zo hopen we dat bezoekers een volgende keer weer via Schiphol reizen of vervoeren.

Ook de komende jaren blijven we Royal Schiphol Group duurzaam en verantwoord ontwikkelen. Terwijl we elke dag blijven presteren en kwaliteit leveren, bouwen we aan de luchthaven van de toekomst. In samenspraak met overheid, omgeving, partners, reizigers en andere stakeholders.