Stichting Leefomgeving Schiphol: Leefbare oplossingen voor onze buren

Woon je dichtbij Schiphol en ondervind je hinder van het vliegverkeer? Dat is niet bepaald makkelijk. We begrijpen dat een luchthaven niet altijd een ideale buurman is, tenzij je zelf gaat vliegen. Om ook de nabije omgeving van Schiphol leefbaar te houden, steunen we via de Stichting Leefomgeving Schiphol projecten in de buurt, die het wonen en werken een beetje makkelijker en prettiger maken. Op deze pagina lees je waarmee de stichting je kan helpen.

Herstel van dak- en glasschade

Wanneer vliegtuigen dalen of juist stijgen verstoren ze de luchtstroming. Dit kan turbulentie of zelfs een kleine wervelwind veroorzaken. In de buurt van onze start- en landingsbanen kan deze turbulentie soms voor schade aan dakpannen en glaswerk zorgen.

Is dit bij jouw dak of raam het geval? Dan kan je deze schade direct telefonisch bij ons melden via 020-6012333 (Schiphol Regiecentrum). We sturen zo snel mogelijk een monteur om de schade te herstellen. De kosten hiervan komen geheel voor rekening van de Stichting Leefomgeving Schiphol.

Hulp bij onleefbare situaties

Je woont dichtbij Schiphol, maar ervaart zoveel overlast door het vliegverkeer dat er een onleefbare situatie ontstaat. Dat vinden wij zeer spijtig. Helemaal als je in die situatie ook nog eens niet in aanmerking komt voor een wettelijke compensatie. In dit soort schrijnende gevallen kan de Stichting Leefomgeving Schiphol wellicht iets voor je betekenen. Stuur ons een aanvraag waarin je de onleefbare situatie zo goed mogelijk beschrijft. De stichting gaat samen met jou op zoek naar een passende oplossing.

Bijdragen aan speelplaatsen en parken

Om de leefbaarheid in de omgeving van Schiphol te stimuleren, helpt de Stichting Leefomgeving Schiphol niet alleen individuele gedupeerden. We doen graag een bijdrage aan lokale projecten die het wonen en leven in de buurt van de luchthaven aantrekkelijker maken. Zo kan je als buurtschap of gemeente de stichting benaderen wanneer je een park of speelplaats wilt aanleggen. Of wanneer je een stuk grond wilt herinrichten tot ontmoetingsplek, recreatiegebied of groen.

Meer over hinder beperken