Nieuws: Vorderingen Vertrek & Lounge 1 tijdens de bouwvak

Achteroverleunen tijdens de bouwvak in HT1? No way! Ook tijdens de zomermaanden hebben we in Vertrek & Lounge 1 flinke stappen gezet. Eind juli zijn onder meer de nieuwe roltrappen opgeleverd en voor Lounge 1 ligt een mooi ontwerp klaar voor een fikse upgrade van de ruimte.

Gepubliceerd op: 2 september 2019

De nieuwe (rol)trappen in Vertrek 1 brengen reizigers en dagjesmensen buitenom van de begane grond naar de eerste verdieping, waardoor het in de vertrekhal en de trappen tussen Vertrek 1 en 2 een stuk rustiger is. Het publiek dat in Vertrek 1 moet zijn, kan nu genieten van de grotere ruimte en minder drukte.

Nieuwe route Panoramaterras

Komende tijd werken we aan nieuwe (rol)trappen die passagiers en dagjesmensen nog verder omhoog brengen, tot en met de derde verdieping. Samen met de nieuwe (rol)trappen die net zijn opgeleverd, vormen deze bouwprojecten onder meer de nieuwe route naar het Panoramaterras.

Modern bedrijfsrestaurant, horeca en vergadercentrum

Het nieuwe bedrijfsrestaurant op de derde verdieping vordert gestaag. Op dit moment zijn we bezig met de afbouwwerkzaamheden: het plaatsen van de afwerkvloer en de plafonds in het zitgedeelte. Daarna richten we de ruimte in en plaatsen we de keukenapparatuur, waardoor de realisatie in snel tempo nadert.

Ook de voormalige horeca en vergaderzalen op de derde verdieping krijgen een facelift: in Dakota’s is een nieuwe dekvloer gelegd. Op dit moment plaatsen we de casco-installaties, zoals kabelgoten, voedingskabels voor elektra, en bekabeling voor de ontruimings- en brandmeldinstallatie. Daarnaast werken we aan het sprinklernet.

Opening Tijdelijk Security Filter

Nog ruim één maand en dan is het zover: in de nacht van 1 op 2 oktober openen we het Tijdelijk Security Filter (TSF). Het plaatsen en installeren van de securitylanes is nog een flinke operatie: tot 1 oktober zetten we alle puntjes op de i en testen we de apparatuur. Ook werken we op dit moment hard aan het uitstippelen van een nieuwe looproute van passagiers die straks vanaf Vertrek 1 via het TSF richting Lounge 1 lopen.

Werkzaamheden rondom de mezzanine

Het gebied rondom de mezzanine wordt steeds kaler. De kantoren van HMSHost en het voormalige bedrijfsrestaurant worden leeggehaald en gesloopt. Daarnaast hebben we boven La Place (op Plaza) inmiddels honderden kabels en leidingen uitgezocht en omgeleid.

Deze week is bovendien het beton gestort op de vide. De vide deze bevindt zich aan de achterzijde van de mezzanine, boven securityfilter 1.

Meer kwaliteit in Lounge 1

In Lounge 1 zijn tot nu toe geen bouwwerkzaamheden zichtbaar, maar dat betekent niet dat er niets gebeurt! We hebben deze zomer besloten extra te investeren in meer kwaliteit, zoals het vernieuwen van de vloer. Ook het aanbod in de lounge wordt verbreed. Het voorlopig ontwerp is nu klaar, inclusief interieurontwerp en faseringsplan (lees meer in het interview). In de komende weken werken we alle details verder uit voor het definitieve ontwerp.