Nieuws: Nieuwe (tijdelijke) passagiersflow Lounge 1

Een nieuwe stap in de verbouwing van Lounge 1. Reizigers gaan vanaf dinsdag 18 juni namelijk gebruikmaken van een nieuwe (tijdelijke) passagiersflow. Deze eerste fase van de omzetting is de opmaat naar de definitieve situatie waarin we het nieuwgebouwde Cockpitplein in gebruik nemen.

Gepubliceerd op: 11 juni 2024

De afgelopen maanden is hard gewerkt om de nieuwe passagiersflow te realiseren. Een groot deel van de uitbreiding is voorbereid in het voormalige Bemanningencentrum (BMC) van KLM. Dinsdag 18 juni nemen we dit gedeelte in gebruik en verschuift de grens tussen landside en airside. Hiermee zetten we de eerste stap naar de vergroting van de lounge van 15.000 naar 20.000 vierkante meter.

De werkzaamheden in het voormalige Bemanningencentrum zijn in volle gang
De werkzaamheden in het voormalige Bemanningencentrum zijn in volle gang

Clean sweep

Voorafgaand aan de omzetting vindt dinsdag 11 juni een zogenaamde ‘clean sweep’ plaats. Security zorgt er dan voor dat het gebied daadwerkelijk ‘schoon’ en veilig is en dus de status airside kan krijgen. Ook vindt deze periode de ‘commissioning’ plaats. Dankzij deze zeer uitgebreide audit van onder meer brandmelders en ontruimingsinstallaties weten we zeker dat we dit nieuwe gebied veilig in gebruik kunnen nemen.

2. Passagiers kunnen nu door het voormalige Bemanningencentrum lopen
Passagiers kunnen nu door het voormalige Bemanningencentrum lopen

Stofschotten

In de nacht van 17 op 18 juni starten we met het verplaatsen van de stofschotten om de nieuwe flow te openen. Daarnaast plaatsen we het gebied van the Cloud in de stofschotten.

3. Klaar voor de nieuwe passagiersflow
Klaar voor de nieuwe passagiersflow

Nieuwe toiletgroep

Als we vanaf 18 juni de nieuwe flow in gebruik nemen, zijn de bekende gele wayfinding-borden geïnstalleerd en is de nieuwe toiletgroep beschikbaar. Schiphol Airport Retail (SAR) opent die dag de eerste nieuwe retaillocatie, de locaties van Gassan en Lagardere worden afgebouwd en volgen snel.