Nieuws: Vakantie? Hijsen en puzzelen bedoel je

Vakantie? Je bedoelt die periode waarin we kilo’s en kilo’s staal naar driehoog hesen? Of juist de maanden waarin we de onderdelen in onze plafonds in kaart brachten? We blijven bouwen. Ook in de vakantie. Dat moet ook wel als we de vernieuwde vertrekhal op tijd af willen hebben.

Gepubliceerd op: 3 september 2018

Terugblik

Voorbeelden van huzarenstukjes in de afgelopen vakantietijd:

  • De opbouw en de vloer van het nieuwe bedrijfs- en personeelsrestaurant (BPS). Voor de opbouw hesen we staal naar de derde verdieping. Daarna was het tijd voor de grote betontruc. De opbouw moest namelijk van een vloer worden voorzien. Maar hoe stort je beton op grote hoogte? Simpel: door betonwagens op de voorrijweg te zetten, een slang van honderden meters aan de wagens te koppelen en die via het dak van de Terminal naar het nieuwe Bedrijfspersoneelsrestaurant te leiden. Alsof het niks is.
  • Monnikenwerk in de vertrekhal. De oplettende reiziger zag het al: veel plafonds waren open. Die hebben we opengemaakt omdat we alle onderdelen in het plafond nauwkeurig in kaart hebben gebracht. Zo weten we zeker dat we niet voor verrassingen komen te staan als we straks echt gaan bouwen.
  • Sinds 30 juli is de toiletgroep in Lounge 1 weer bruikbaar. Bijna een half jaar zaten de deuren op slot door werkzaamheden aan een liftput en sloopwerk in dit gebied. Deze hoge nood is voorbij.

Is het dan eindelijk tijd voor die welverdiende vakantie?

Nou, niet bepaald. We bouwen gewoon door. Vanaf september gaan we aan de slag met de trappen en liften naar de Businessclass lounges. Daarna is het tijd om de eerste maatwerk meubels te fabriceren. Ook gaan we verder met het wind- en waterdicht maken van het personeelsrestaurant. Dan worden ook de plannen voor de mezzanine verder uitgewerkt en in oktober beginnen we met de eerste sloopwerkzaamheden. De vide wordt dan gedemonteerd, waardoor we in het laatste kwartaal van 2018 het staal van de mezzanine makkelijk naar binnen kunnen hijsen.

Meer over dit project