Nieuws: Gezellige drukte op nieuwe Aankomstpassage langs Koepelstraat

De nieuwe Aankomstpassage langs de Koepelstraat is maandagochtend 26 februari in gebruik genomen. Crew vervoer en taxi’s ordered by app (zoals Uber en Bolt) kunnen vanaf nu hun passagiers ophalen langs de Koepelstraat. Door de nieuwe doorgang vanaf Plaza – achter café Rembrandt – kunnen passagiers de nieuwe Aankomstpassage ook goed bereiken.

Gepubliceerd op: 27 februari 2024

De nieuwe Aankomstpassage langs de Koepelstraat is gebouwd om ruimte vrij te maken op de huidige Aankomstpassage voor het Jan Dellaertplein bij Schiphol Plaza - voor de verbouwing van het busstation. Dit valt beide onder het project MKS (Multimodale Knoop Schiphol). Na de zomer gaan ook de touringcars over naar de Koepelstraat.

aankomstpassage koepelstraat slagboom

Gezellig druk

Taxi’s ordered by app en bussen voor crewvervoer wisten de nieuwe plek maandagochtend meteen goed te vinden en het was direct al gezellig druk. Medewerkers van Schiphol deelden stroopwafels uit aan de nieuwe bezoekers. “Na drie jaar hard werken gingen we vandaag open voor passagiers. Het tijdelijk busstation GOS (ook onderdeel van MKS VBW A) werd vorig jaar al in gebruik genomen en het is goed om te zien dat hier nu ook voertuigen rijden en passagiers lopen’, aldus projectmanager Michel Hensens.

aankomstpassage koepelstraat draaideur

“We zijn wel ver genoeg om de Koepelstraat in gebruik te kunnen nemen, maar nog niet alles is helemaal klaar. De verkeerslichten bij de oversteekplaats op het Skyportplein doen het nog niet, daarom staan daar nu verkeersbegeleiders. Het sanitairgebouw is nog niet volledig af, dat duurt nog een aantal weken. En ook de verbindingszone onder het viaduct bij het toiletgebouw moet nog netjes afgewerkt worden. Daarnaast wachten we nog op het doek tussen de nietjes (portalen) zodat passagiers ook bij regen overal droog kunnen staan en het straatmeubilair wordt de komende maanden nog uitgebreid. Het ziet nog wat kaal, maar we zijn erg tevreden om te zien dat de plannen zoals wij ze een aantal jaar geleden hebben bedacht te blijken te werken. Passagiers en chauffeurs weten hun weg te vinden en deze lege plek naast de verkeerstoren heeft na jaren wachten een mooie functie gekregen.”

plattegrond touringcars