Nieuws: Bouw van de pier gaat beginnen

Een officieel moment, een bitterbal, een praatje… Nu de basis voor de nieuwe pier ligt, kan de bouw echt beginnen. Ruim 200 schipholmedewerkers en partners kwamen vandaag bij elkaar om deze mooie mijlpaal te vieren.

Gepubliceerd op: 29 maart 2018

Met de bouw van de nieuwe pier is Schiphol hard op weg om nog beter en aantrekkelijker te worden voor meer dan 68 miljoen reizigers per jaar. Afgelopen jaar zijn daarom 36 vliegtuig-opstelplaatsen verhuisd en meer dan 1000 heipalen aangebracht. Ook moest 20.000 vierkante meter beton aan de kant. ‘We hebben gesloopt, gesjouwd en vervolgens de nieuwe fundering gelegd’, zegt projectdirecteur Gerard Geurtjens van Schiphol. ‘En al die tijd hebben we vandaag in ons achterhoofd gehad.’

De basis voor wat komen gaat

Na zijn aftrap nam Birgit Otto, COO Royal Schiphol Group, het woord en bedankte iedereen die tot nu toe bij het project betrokken was. “Jullie hebben heel hard gewerkt aan dit project en hebben de basis gelegd voor wat komen gaat. Bouwen. Écht bouwen, en de contouren van de pier zien opkomen.”

Ben je benieuwd wat er tot nu toe allemaal is gebeurd voor de bouw van de nieuwe pier op Schiphol? Of wil je weten wat er op de planning staat?
Lees alles over de nieuwe pier