Dagje Schiphol voor het hele gezin: Een Dolle Dag

Heb je ook zo'n zin in een dagje uit? Kom dan gezellig naar Schiphol. Er is ongelooflijk veel te zien en te doen. Uiteraard kun je vliegtuigen spotten en op de foto zetten, maar je kunt ook een speurtocht doen, een kijkje achter de schermen nemen, lekker eten en drinken, en nog veel meer. Kijk snel hieronder wat Schiphol je te bieden heeft!

Begin met het downloaden en printen van de Dagje Schiphol routekaart. Zo weet je waar alles is en haal je het meeste uit je dag. Als je na een hele dag speuren en plezier maken, dorst en trek hebt gekregen, dan zoek je een van de restaurants op.

De toffe tour - Dagje Schiphol

De Toffe Tour

Dat er in en rond de luchthaven heel veel gebeurt, zie je tijdens deze Toffe Tour waarin je 'behind the scenes' van Schiphol komt. Want deze tour brengt je op plekken waar je anders niet mag komen. Bij de brandweer bijvoorbeeld, of bij de sneeuwvloot, de grote hangars en het platform op Schiphol-Oost. Je krijgt ook allerlei verhalen te horen die niemand anders kent. Beleef Schiphol van heel dichtbij op deze Toffe Tour!

De raadsel Achtige route - Dagje Schiphol

De Raadselachtige Route

Ben jij een echte speurneus en heeft Schiphol voor jou geen geheimen meer? Of ken je de luchthaven een beetje, maar wil je juist veel meer over Schiphol te weten komen? Maak dan de speurtocht De Raadselachtige Route. Met deze leuke speurtocht over Schiphol Plaza, kom je veel te weten over de luchthaven.

Klikkende camera's - Dagje Schiphol

Klikkende Camera’s

Heb jij een eigen camera? Dan weten we zeker dat het op deze onvergetelijke dag een Klikkende Camera wordt. Op Schiphol Plaza mag je overal foto's maken, maar de beste plekken hebben we voor je aangegeven. Je herkent ze op de Dagje Schiphol routekaart aan het icoon met de camera. Deel je foto's meteen op Facebook of Instagram, zodat je vrienden en familie kunnen meegenieten.

De Tintelende Techniek & Het Vergeten Vergezicht - Dagje Schiphol

Tintelende Techniek & Het Vergeten Vergezicht

Wil je vliegtuigspotten of gewoon even genieten van het Vergeten Vergezicht over het platform? De perfecte locatie hiervoor is het Panoramaterras. De toegang is gratis. In de echte KLM Fokker 100 op het terras voel je de Tintelende Techniek als passagier of zelfs piloot. We hebben het interieur namelijk omgebouwd tot een complete luchtvaart-experience. Even rustig zitten en genieten van de vliegtuigen op het platform kan in een van de restaurants op het Panoramaterras.

De gezellige genieter - Dagje Schiphol

De Gezellige Genieter

De Gezellige Genieter weet dat bij een dagje uit, ook gezellig iets lekkers eten en drinken hoort. Op Schiphol Plaza heb je volop keus uit de vele cafés en restaurants. Of je nu zin hebt in een Italiaanse lunch, een salade, juist een frietje of in een lekker drankje of gebakje, je vindt van alles op Schiphol Plaza. Vergeet niet om de Dolle Deals coupons te downloaden, zodat je korting krijgt op al die heerlijke dingen.

De spiekende spotter - Dagje Schiphol

De Spiekende Spotter

Als echte vliegtuigfan en Spiekende Spotter, haal je op Schiphol je hart op. Met ruim 450.000 vluchten per jaar, uitgevoerd door bijna 110 luchtvaartmaatschappijen, is er veel te zien. Op het Panoramaterras heb je een goed uitzicht op de platforms en de vliegtuigen. En ook langs de Polderbaan en de Buitenveldertbaan liggen twee spottersplaatsen. Hier zie je de starts en landingen van veel vliegtuigen van dichtbij. Net als het Panoramaterras kun je de spottersplaatsen gratis gebruiken.

De Pientere Piloot - Dagje Schiphol

De Pientere Piloot

Welke Pientere Piloot wil nou niet een eigen vliegtuig kopen? Bij Planes@Plaza kan het! In de vliegtuigwinkel van Schiphol vind je diverse modelvliegtuigen, pilotenpakjes, boeken en Barbie-stewardessen. Of ga op de foto in een cockpit of naast een levensgrote landingsgestel en vliegtuigmotor. In Planes@Plaza meld je je ook aan voor de Behind the Scenes bus tour. Planes@Plaza vind je op Schiphol Plaza tussen Aankomst 2 en 3.

De Sjieke Shopper - Dagje Schiphol

De Sjieke Shopper

Voel jij je meer een Sjieke Shopper? Ook dan ben je op Schiphol Plaza wel een tijdje zoet. Je kunt hier zeven dagen per week elke dag shoppen van 's ochtends vroeg tot ver na jouw bedtijd. Of je nu een nieuwe outfit of lekker geurtje zoekt, iemand een souvenirtje of bloemetje wilt geven, of jezelf wilt verwennen met een leuk cadeautje, je slaagt altijd wel.