Nieuws: Video: groot onderhoud Aalsmeerbaan in beeld

Sinds begin april is de Aalsmeerbaan in groot onderhoud. Hierdoor maakt het vliegverkeer meer gebruik van de Buitenveldertbaan, Zwanenburgbaan en Kaagbaan. Nu er geen vliegtuigen maar onderhoudsvoertuigen op de Aalsmeerbaan staan, is onze filmploeg een kijkje gaan nemen. Want wat gebeurt er eigenlijk tijdens groot onderhoud? Bekijk de video onderaan de pagina.

Gepubliceerd op: 2 juni 2022

Asfalt, kabels, leidingen en verlichting

De Aalsmeerbaan en de omliggende taxibanen krijgen tijdens het groot onderhoud een nieuwe laag asfalt. Ook komt er nieuwe ledverlichting, vervangen we de landingslichten, schilderen we nieuwe markeringen op de baan en trekken we kilometers nieuwe kabels. Daarnaast reinigen, repareren en vervangen we deels de hemelwaterputten en –leidingen rond de baan. De werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met Heijmans.

Invloed op Kaagbaan

Op dit moment zijn er werkzaamheden aan de taxibaan tussen de Aalsmeerbaan en de Kaagbaan. Dit heeft gevolgen voor de inzetbaarheid van de Kaagbaan, want hierdoor is de kop van deze baan niet toegankelijk voor vliegtuigen. Daarom kan er nog tot en met maandag 6 juni op een korter deel van de Kaagbaan gestart worden. En kan er alleen overdag geland worden, omdat in verband met de werkzaamheden de landingssystemen en de baanverlichting uit staan. De andere banen, en met name de Zwanenburgbaan en Buitenveldertbaan, zullen deze periode meer in gebruik zijn.

Buitenveldertbaan buiten gebruik 22 en 23 juni

Op woensdag 22 juni en mogelijk ook op donderdag 23 juni zijn er werkzaamheden aan de kruising van de Aalsmeerbaan met de Buitenveldertbaan. Het vliegverkeer is hierdoor aangewezen op andere banen. Vliegverkeer dat normaal gebruik zou maken van de Aalsmeerbaan of Buitenveldertbaan kan gebruik maken van de Schiphol-Oostbaan, Zwanenburgbaan en Kaagbaan.

Lees meer over baanonderhoud op de baanonderhoudpagina.