Nieuws: Het Schipholfonds helpt sportclubs, scouting en scholen

Sportspullen, ramen voor de nieuwe sleepboot van een scoutinggroep en speeltoestellen voor schoolpleinen: ruim een week voor pakjesavond was het feest bij diverse sportclubs, scouting en scholen in de omgeving van Schiphol. Zij ontvingen donaties voor hun sportieve initiatieven. Want sport en spel verbindt en daar draagt het Schipholfonds graag aan bij.

Gepubliceerd op: 1 december 2021

Ballen in Alphen aan den Rijn, Castricum en Weesp

De American footballers van de Alphen Eagles krijgen nieuwe ballen. En de tafeltennissers in Castricum kunnen lekker ballen op hun nieuwe wedstrijdtafels. Ook in Haarlem en Weesp vliegen de ballen in het rond bij Haarlemsche Football Club Eendracht Doet Overwinnen en FC Weesp – met de bijdrage van het Schipholfonds is er een stuk meer mogelijk voor de oudste en jongste voetballers. Tennisvereniging Leimuiden kan de oude baanverlichting gaan vervangen door ledverlichting zodat de tennisballen ook ’s avonds zichtbaar zijn.

Spelen in Hoofddorp, Velsen, IJmuiden en Rijnsaterwoude

Jeugdland in Hoofddorp is een veilige bouw- speel- en ontdekplek voor kinderen van 6-15 jaar. Zij kregen een donatie voor een speelhuisje. Bij basisschool De Rozenbeek in Velsen komt er een behendigheidsparcours op het schoolplein. En bij De Kinderarcke in Rijnsaterwoude kunnen de basisschoolkinderen straks spelen op een 1000-veld, een balanceerparcours en een duikelduo.

Surfskiën en roeien in IJburg, Lisse en Haarlem

Ken je de surfski al? Dit is een lange kajak waarmee je op open water op golven ‘surft’. Je kan het zelf proberen bij Kano op IJburg. Zij kregen een donatie voor zo’n surfkajak. Roeivereniging Iris in Lisse kan een nieuwe boot aanschaffen die geschikt is voor zowel beginnende als oudere leden en voor mensen met een beperking. De Sloeproeivereniging Haarlem kan aan de slag deze winter. Met de donatie voor de bouwpakketten die zij hebben gekregen kunnen ze zelf boten gaan bouwen.

Doe zelf een aanvraag

Kan jouw sportclub, scouting of school ook een beetje steun van het Schipholfonds gebruiken? Kijk dan op schipholfonds.nl of jouw sportieve initiatief in aanmerking komt voor een donatie en doe een aanvraag!