Vernieuwing binnen verouderde toiletgroepen: Upgrade Module

De afgelopen jaren zijn veel toiletgroepen in de terminal reeds gerenoveerd volgens het SPA concept. Met deze renovaties worden verouderde toiletgroepen (denk aan witte kille tegels en fel TL-licht) verbouwd tot nieuwe toiletgroepen met warme materialen zoals eikenhout, zacht licht en luxe ornamenten om passagiers een moment van rust te bieden binnen de hectische terminal. Hoewel de renovaties doorgaan om geleidelijk alle toiletgroepen op te knappen, laat dit bij een groot aantal verouderde toiletgroepen helaas nog een paar jaar op zich wachten. Passagiers geven aan deze verouderde toiletgroepen een lagere waardering via de FeedbackNow stemkastjes dan aan de gerenoveerde toiletgroepen.

Upgrade Module Workshop

Om voor deze lager gewaardeerde toiletgroepen de periode tot aan de renovatie op passagiersvriendelijke wijze te overbruggen, startte het PX-Team onlangs een initiatief. Hierbij bundelen PX, Asset Management’s Cluster Facilities, Smart Facilities en schoonmaakpartijen de krachten. Het PX-Team organiseerde op dinsdag 26 november 2019 een eerste Upgrade Module Workshop om het idee nader uit te werken. Tijdens deze workshop hebben de deelnemers beeldbepalende elementen uit het bestaande SPA-concept vertaald naar een budget-versie voor toepassing binnen een verouderde toiletgroep. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanbrengen van SPA-visuals met een speciale folie, donkere materialen lichter maken en het toepassen van prettigere verlichting.

Meten is weten

Op basis van de input van de deelnemers worden er de komende periode schetsen gemaakt van een aantal varianten van de Upgrade Module. Vervolgens mogen passagiers op basis van deze schetsen aangeven wat hun favoriet is en welke variant ze graag in de terminal willen zien. De winnende variant zal eerst binnen één verouderde toiletgroep aangebracht worden om met behulp van de FeedbackNow stemkastjes en NPS te meten of de Upgrade Module ook daadwerkelijk de passagiersbeleving verhoogt. Bij positieve resultaten vind je deze binnenkort in meer verouderde toiletgroepen!

Lees ook de vorige blogs

 • Voorspellen wachttijden bij security

  Gepubliceerd op:

  In 2019 deden we een proef om reizigers te informeren over de ideale aankomsttijd op de luchtvaarthaven om zo snel mogelijk door de securitycontrole te gaan.

 • Smart VOP 1.0

  Gepubliceerd op:

  Een oplossing waarmee we de performance van de VOP’s op basis van datagedreven informatie kunnen monitoren. Dat heeft geleid tot het initiatief Smart VOP 1.0.

 • Een jaar lang feedback van toiletbezoekers

  Gepubliceerd op:

  Onze Main Contractors kunnen on demand een schoonmaakplanning ontwikkelen gebaseerd op realtime data. Dankzij de 600.000 stemmen per maand van de stemkastjes.