Snelle service voor overstappers: Short Connection Pass

In 2019 stapte een derde van de reizigers op Schiphol direct over op een andere vlucht. Een deel van deze reizigers heeft een overstap korter dan één uur en passeert een veiligheidscontrole en paspoortcontrole. Een korte overstap kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van een onverhoopte vertraging op de binnenkomende vlucht, of er is sprake van drukte bij de controles. Om het halen van de korte overstap aangenamer te maken en te versnellen ontwikkelde Schiphol de Short Connection Pass. Met deze pas kunnen reizigers met een korte overstaptijd versneld de wachtrij bij controles te passeren.

Handig voor reiziger en medewerker

Op twee pieren waar veel overstappers aankomen zijn speciale Short Connection Units geplaatst. Bij deze units kunnen reizigers zelf hun boardingpass scannen. Op basis van vluchtinformatie wordt de overstaptijd berekend. Bij een korte overstaptijd print de Unit een pas uit. Met deze pas kunnen reizigers gebruik maken van de ‘Short Connection Lane’ en hoeven zij niet in de rij te staan bij de veiligheids- en paspoortcontrole. Daarnaast is het met deze dienst voor medewerkers makkelijker om reizigers met een korte overstap te herkennen en te helpen.

Heeft de passagier geen korte overstaptijd maar scant hij wel zijn boardingpass, dan verschijnt er een melding in beeld dat er voldoende tijd is om de vlucht te halen.
Hierdoor vermindert Schiphol het risico op vertragingen voor vertrekkende vluchten met veel overstappers aan boord.

Voordelen van de Short Connection Pass op een rij:

 • Check zelf snel of je recht hebt op een snelle overstapservice
 • Bij een korte overstap krijg je versneld toegang tot de veiligheids- en paspoortcontrole
 • Met de pas ben je direct herkenbaar voor medewerkers

Lees ook de vorige blogs

 • Hightech reizen op Schiphol

  Gepubliceerd op:

  Reizen via Schiphol wordt steeds slimmer, veiliger en duurzamer door allerlei nieuwe technologieën en innovaties op en rond de luchthaven.

 • TU Delft Master Identity Day op Schiphol

  Gepubliceerd op:

  Snellere innovaties voor passagier en luchthaven

 • Producten & Services

  Gepubliceerd op:

  Bij Schiphol geloven we dat data en technologie onze reizigers, medewerkers en partners superkrachten geeft. Daar ontwikkelen we tools en services voor.