Alles over overstappen op Schiphol

Of je je nu moet haasten voor je volgende vlucht of je een paar uur de tijd hebt, je wil natuurlijk dat je overstap zo soepel mogelijk verloopt. Hoe kom je erachter vanaf welke gate je aansluitende vlucht vertrekt? Moet je opnieuw door security? Moet je je bagage ophalen en opnieuw inchecken? Lees deze blog voor antwoord op deze, en nog veel meer vragen.

Vind je aansluitende vlucht

Zodra je geland bent en het cabinepersoneel heeft laten weten dat je je telefoon weer kunt aanzetten, kun je informatie over je volgende vlucht opzoeken. Vind je vlucht en bekijk bij welke gate je moet zijn en hoe laat je kunt boarden. Je kunt ook de Schiphol app gebruiken, hier kun je je vlucht bewaren en krijg je bericht als er updates zijn. Geen internettoegang? Geen probleem. Er is gratis wifi op de luchthaven en er staan overal schermen met vluchtinformatie.

Tip: Heb je je aansluitende vlucht gemist of is deze geannuleerd? Ga naar de transferbalie van je luchtvaartmaatschappij, een medewerker zal je graag verder helpen.

Boardingpass en bagage

In de meeste gevallen ontvang je je boardingpass voor je aansluitende vlucht gelijk bij het inchecken van je eerste vlucht. Dit betekent dat je niet opnieuw hoeft in te checken voor je aansluitende vlucht. Heb je nog geen boardingpass, ga dan naar de transferbalie van je luchtvaartmaatschappij om deze op te halen. Of gebruik de self-service machines wanneer je met KLM of een van de maatschappijen uit het KLM-netwerk vliegt.

Je bagage wordt meestal automatisch doorgezet naar je aansluitende vlucht. Behalve wanneer je reist met twee aparte tickets. In dat geval gaat je bagage naar de bagagehal, waar je deze kunt ophalen van de bagageband en opnieuw moet inchecken.

Ga naar je gate

Kom erachter bij welke gate je moet zijn door je vluchtgegevens in te vullen. Ook staan er overal in de terminal schermen waarop je de gatenummers kunt vinden. Zodra je weet waar je moet zijn, volg je eenvoudig de gele borden naar je gate. Wat extra hulp nodig? Gebruik dan onze handige interactieve plattegrond om de weg te vinden, of vraag een Schiphol medewerker om je de juiste kant op te wijzen.

Tip: Stap je op Schiphol over naar een non-Schengenland, dan moet je nog door een extra securitycontrole. Dit kan extra tijd kosten.

Assistentie nodig?

Heb je bij het boeken van je vlucht aangegeven dat je assistentie nodig hebt bij het overstappen, dan staan onze assistenten klaar om je te helpen. Zodra je geland bent zullen ze je opwachten bij de gate en je naar de gate van je aansluitende vlucht brengen.

Langere overstaptijd

Soms kan het zo zijn dat je een aantal uur hebt voordat je aansluitende vlucht vertrekt. Gelukkig is er genoeg te doen op Schiphol om je te vermaken. Zoals een uitgebreid aanbod winkels en restaurants, een airport library en een mini Rijksmuseum. Ontspannen doe je op een van de comfortabele zitplekken of in het meditation centre.

Lees ook de vorige blogs

 • Plantaardige bonanza op Plaza

  Gepubliceerd op:

  Je vindt steeds meer vleesvrije maaltijden en snacks op Schiphol dus ook vegetariërs zitten hier goed. Op Schiphol Plaza geniet je van een plantaardige bonanza!

 • Een dag in het leven van… een projectcontroller

  Gepubliceerd op:

  We vroegen projectcontroller Isho Toma naar zijn functie op de afdeling Finance & Control van Schiphol en ontdekten dat het een veelzijdige rol is.

 • Ook Schiphol herdenkt met twee minuten stilte

  Gepubliceerd op:

  Eens per jaar is het 2 minuten stil op Schiphol. Want ook hier herdenken we de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en latere oorlogssituaties.