Director Corporate Affairs: Kees Boef

Twintig jaar geleden werkte ik al eens bij Schiphol, en sindsdien volgde ik het nieuws rond de luchthaven met grote interesse. Schiphol heeft in de afgelopen decennia een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Daarnaast raakte de omliggende regio steeds dichter bevolkt. Dat zorgt wel eens voor spanningen, want hoe vind je de perfecte balans tussen mens, economie en milieu? Precies die vraag was voor mij een belangrijke motivatie om (weer) bij Schiphol aan de slag te gaan.

Dat Nederland door Schiphol zo extreem goed is verbonden met de rest van de wereld is uniek, ook in internationaal opzicht. Door het succes en de centrale ligging van de luchthaven, zijn we regelmatig onderdeel van het maatschappelijk debat. Dat is erg bijzonder en niet altijd even makkelijk. Toch is het belangrijk om er actief aan mee te doen. Corporate Affairs is dan bij uitstek de plek om een steentje aan dat gesprek bij te dragen. Door inzicht te bieden, goed te luisteren en open te staan voor nieuwe ideeën, proberen we in- en externe partijen dichter bij elkaar te brengen.

Als je me morgen een blanco ticket geeft, spring ik in het vliegtuig naar Indonesië. Jakarta om precies te zijn, omdat je vanuit daar Java het beste kunt ontdekken: van Bandung naar Yogyakarta en de Borobudur. Prachtig!