Schiphol start met Sustainability Advisory Board

Schiphol is gestart met een Sustainability Advisory Board. Het is een initiatief, ontstaan uit de wens om met onafhankelijke denkers te reflecteren op de ambities van Schiphol op het gebied van verduurzaming van de luchtvaart. Voor Schiphol en de luchtvaart heeft verduurzamen de hoogste urgentie. De komende jaren worden cruciaal bij het waarmaken van die ambities.

Duurzame ideeën en adviezen

De rol van de onafhankelijke Sustainability Advisory Board is om gevraagd en ongevraagd adviezen en ideeën te delen. Voor Schiphol biedt dit de mogelijkheid om plannen en acties voor te leggen en feedback daarop te vragen. De leden van de Board nemen deel op persoonlijke titel. Schiphol heeft zich gecommitteerd om aan de leden van de Board terug te koppelen wat zij doet met de ideeën, opmerkingen en suggesties die uit de groep komen. De groep zal in ieder geval 3-4 keer per jaar bijeenkomen.

Deelnemers

De Sustainability Advisory Board Schiphol bestaat uit de volgende deelnemers:

 • Jos Cozijnsen – Climate Neutral Group
 • Elske Doets – Owner & President Doets Reizen
 • Li An Phoa – Drinkable Rivers – Spring College – Docent Nyenrode Business University
 • Zita Schellekens – Sustainability Director DSM & Special Advisor to Feike Sijbesma, Founder Good Growth
 • Elisabeth van der Sman – Sustainable Aviation NLR – Destination 2050
 • Jan Paul van Soest - De Gemeynt
 • Hajar Yagkoubi – Commission 2100 – Public Speaking and Youth Inclusion Consultancy

Vanuit Royal Schiphol Group nemen deel: Dick Benschop (CEO Royal Schiphol Group), Kees Boef (Directeur Corporate Affairs), Richard Emmerink (Directeur Strategy and Airport Planning) en Denise Pronk (Manager Sustainability). Vanuit de KLM is Karel Bockstael (VP Sustainability KLM) uitgenodigd om aan de bijeenkomsten deel te nemen.

Lees ook de vorige blogs

 • Nieuw rapport RIVM over ultrafijnstof

  Gepubliceerd op:

  Het RIVM heeft het rapport over langdurige blootstelling omwonenden aan ultrafijnstof gepubliceerd. Schiphol noemt het een belangrijk rapport.

 • Hoe duurzaam zijn verbouwingen op Schiphol?

  Gepubliceerd op:

  Aannemers werken op Schiphol steeds duurzamer. Een mooi voorbeeld is de verbouwing van het Regionals Platform, thuisbasis van KLM Cityhopper.

 • Ultrafijnstof vernevelen: wat levert het op?

  Gepubliceerd op:

  Vernevelen wordt in de bouw gebruikt om stof en fijnstof terug te dringen. We laten nu onderzoeken of het ook ultrafijnstof op de luchthaven kan verminderen.