Medaille voor duurzaamheidsbeleid Schiphol

Ecovadis heeft ons duurzaamheidsbeleid beloond met een bronzen medaille. Dit betekent dat we bij de duurzaamste 50 procent zitten van alle organisaties die een assessment hebben laten uitvoeren. Tegelijkertijd zetten we op het gebied waarop we het minst scoren (Sustainable Procurement) direct stappen ter verbetering.

Ecovadis is een instrument dat organisaties gebruiken om hun leveranciers te beoordelen op de duurzaamheid van hun bedrijfsvoering. Dit helpt die organisaties om hun eigen duurzaamheid in de keten te verbeteren.

Wij hebben ons laten beoordelen door Ecovadis omdat luchtvaartonderneming International Airlines Group (waar onder meer British Airways, Air Lingus, Iberia en Vueling Airlines onder vallen) hierom vroeg. We scoorden goed op de onderwerpen Enviroment, Labor & Human Rights en Ethics, met name op het gebied van Sustainable Procurement bleek dat we nog het één en ander konden verbeteren.

Manifest

Goede zaak dus, dat we donderdag 8 juni als één van de eerste organisaties in Nederland onze handtekening hebben gezet onder het Manifest Sustainable Procurement. Het doel van dit manifest is om inkoop te gebruiken als middel om duurzaamheid in de gehele keten aan te jagen. Het manifest is een initiatief van MVO Nederland, SDG Nederland en NEVI en is na ondertekening overhandigd aan Jan Hendrik Dronkers, Secretaris-Generaal van het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat.

Lees ook de vorige blogs

  • Schiphol bouwt bijzonder hoogspanningsstation

    Gepubliceerd op:

    Nieuw hoogspanningsstation draagt bij aan een van de belangrijkste duurzaamheidsdoelen van Schiphol: 0 uitstoot in 2030.

  • Meer elektrische voertuigen erbij

    Gepubliceerd op:

    Meeste dieselaggregaten zijn vervangen door e-variant. Bijna alle stilstaande vliegtuigen aan de gate voorzien we op Schiphol nu elektrisch van stroom.

  • Start bouw circulaire doorlaatpost

    Gepubliceerd op:

    De nieuwe doorlaatpost bouwen we van materiaal dat over is van de sloop van drie kantoorpanden en drie vrachtgebouwen op Schiphol