DeNoize test slimme raamtechnologie bij Schiphol

DeNoize heeft een proefhuisje vlakbij Schiphol gebouwd om hun slimme raamtechnologie te testen die de geluidsoverlast voor omwonenden kan verminderen. Omwonenden van de luchthaven kunnen het huis later ook bezoeken en meer inzicht krijgen in hoe deze technologie in hun eigen huis kan worden toegepast. Zij kunnen zich ook aanmelden om deel te nemen aan een slaapstudie die plaatsvindt. Nieuwsgierig? Lees verder om meer te weten te komen!

Over DeNoize

DeNoize is een Nederlandse startup die in 2018 werd opgericht om geluidsoverlast die binnenshuis wordt ervaren aan te pakken. DeNoize zag dat het merendeel van het omgevingsgeluid dat in huis te horen is, binnenkomt via de ramen. Als oplossing ontwikkelden ze daarom innovatieve geluidswerende technologie voor ramen. De technologie van DeNoize herkent, filtert en weert het geluid van vliegtuigen en voorbijrijdend verkeer. Deze innovatie is een wereldprimeur! Schiphol steunt DeNoize omdat we zien hoe deze technologie een positieve bijdrage kan leveren aan de kwaliteit van de leefomgeving van omwonenden van de luchthaven.

Test lab at Schiphol

Uit eerder onderzoek is gebleken dat de innovatieve raamtechnologie van DeNoize een groot deel van het geluid van buiten kan tegenhouden. Nu heeft DeNoize een huis bij Schiphol gebouwd om te gebruiken als testlab. In dit proefhuis, dat is gebouwd met duurzame materialen en de nieuwste bouwmethoden, zit hun geluidswerende raamtechnologie. De technologie bevindt zich in de pre-pilot fase. Dit onderzoek is bedoeld om de techniek uitgebreid in de praktijk te testen en te verfijnen. We verwachten dat de onderzoeksperiode loopt van mei tot augustus. Daarna kunnen omwonenden en geïnteresseerden het huis bezoeken om het zelf te ervaren en, in het geval van onze buren, te zien hoe het in hun eigen huis kan worden toegepast.

Slaapstudie

Naast de mogelijkheid om deze speciale woning te bezoeken, krijgen omwonenden ook de kans om erin te slapen! Door een nacht in deze woning op het Schiphol Trade Park in Hoofddorp door te brengen, kunnen onze buren ervaren hoe effectief de DeNoize technologie is in het verminderen van vliegtuiggeluid in de woning. De precieze data van dit slaaponderzoek moeten nog bekend worden gemaakt, maar het is nu al mogelijk om je interesse voor deelname aan te geven. Je kunt je hier aanmelden.

Deze pilotstudie is een samenwerking tussen DeNoize, Stichting Leefomgeving Schiphol en Royal Schiphol Group. Voor meer informatie over de activiteiten van DeNoize kun je terecht op hun website. Ook kun je meer lezen over de samenwerking van DeNoize met Schiphol op onze website.

Lees ook de vorige blogs

 • Burendagen 2023 vol met informatie en spektakel

  Gepubliceerd op:

  Een informatiemarkt, sneeuwvloot in vol ornaat en een indrukwekkende brandweerdemo. De Schiphol Burendagen 2023 gaan de boeken in als meer dan geslaagd.

 • Baanonderhoud inplannen met oog voor de omgeving

  Gepubliceerd op:

  Planning van baanonderhoud erg belangrijk. We doen dit zorgvuldig, zodat de kans op uitloop zo klein mogelijk is en de overlast in de omgeving beperkt blijft.

 • BAS helpt met je vraag of klacht over vliegverkeer

  Gepubliceerd op:

  BAS: Bewoners Aanspreekpunt Schiphol. BAS helpt je vragen beantwoorden en verzamelt alle meldingen over hinder en vliegverkeer.