Werkzaamheden op Schiphol: Wat dit voor jou betekent

Met alle projecten op Schiphol maken we onze luchthaven klaar voor de toekomst. Helaas brengt dat soms wat overlast met zich mee. Bekijk hier de actuele werkzaamheden.

Maart 2019 – medio zomer 2019 | Toegang tot het Panoramaterras tijdelijk afgesloten

Dit voorjaar is de toegang tot het panoramaterras tijdelijk afgesloten in verband met werkzaamheden in en rond Vertrek 1. Deze zomer openen we een gloednieuwe toegangsroute, vanaf dat moment is het Panoramaterras weer open voor publiek.

September 2018 | Werkzaamheden Cockpitplein, P8 en P10

Vanaf 1 september 2018 gaan we bouwen op het Cockpitplein. Daarom sluiten we het Cockpitplein, P8 en P10 permanent.

Lees meer over de sluiting van het Cockpitplein, P8 en P10.

Mei 2018 – maart 2020 | Nieuw viaduct Ceintuurbaan Zuid

Tussen parkeergarage P1 en het terrein waar voorheen P2 stond, leggen we kabels en leidingen in de grond. Die zijn nodig voor de nieuwe pier en terminal. Als dat grondwerk klaar is, beginnen we aan een nieuw viaduct die straks aansluit op de toegang tot de nieuwe terminal op vertrekniveau. Dit viaduct is een uitbreiding op de huidige Ceintuurbaan Zuid, die daarmee bijna dubbel zo breed wordt. De werkzaamheden voeren we uit naast het huidige viaduct. Het verkeer heeft hier weinig tot geen last van.

Maart 2018 – juni 2019 | Werkzaamheden Jan Dellaertplein en Skyportgebied

Vanwege de bouw van de nieuwe pier en terminal en de groei van het aantal reizigers via Schiphol, veranderen we de toegang tot het Jan Dellaertplein en het Skyportgebied. Die blijven allebei bereikbaar voor bussen, auto’s, fietsers en voetgangers. Ook slopen we de voetgangerstunnel naar het voormalige P2. Waar nodig worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te leiden tijdens de werkzaamheden.

Voor de post van de Koninklijke Marechaussee bij het Bemanningencentrum ligt de keerlus. De naam verraadt het al: hier keren auto’s vanaf de Havenmeesterweg die niet de Aankomstpassage mogen oprijden. De keerlus houdt precies dezelfde functie, maar wordt iets aangepast. Onder andere omdat we het resterende deel van de Oprit Vertrekpassage, die boven de keerlus ligt, verwijderen. Tijdens de werkzaamheden wordt de weg niet afgesloten. De KMar-post, Skyport, het Cockpitplein en de verkeerstoren blijven bereikbaar.

Het resterende gedeelte van de Oprit Vertrekpassage slopen we om plaats te maken voor het nieuwe viaduct Ceintuurbaan Zuid.

Februari 2018 – januari 2023 | Bouwplaats voormalig P2

Het terrein van de voormalige parkeergarage P2 gaan we gebruiken als bouwplaats. Dit blijft zo tot de ingebruikname van de nieuwe terminal in 2023.

Schiphol op de planning

We zijn volop aan het bouwen om Schiphol klaar te maken voor de toekomst. En dat vergt een behoorlijk strakke planning. Planner Pieter-Bas Siebers is sinds dag één betrokken bij de bouw van de nieuwe pier en terminal.

Op weg naar een vernieuwd Schiphol

Projectmanager Marco Schravesande is momenteel verantwoordelijk voor een deel van de aanpassingen van de infrastructuur aan landzijde. ‘Wegen, kruispunten, leidingwerk… Alles wat nodig is rondom de bouw van de nieuwe pier en terminal.’

Nu vragen? Straks een antwoord

tomorrow@schiphol.nl