Nieuws: Werkzaamheden busstation Schiphol Plaza starten met graven proefsleuven

De eerste werkzaamheden voor de verbouwing van het busstation bij Schiphol Plaza gaan van start. Vanaf 13 mei worden 33 proefsleuven gegraven om ondergrondse kabels en leidingen op kritische locaties van het werk in beeld te krijgen. Deze werkzaamheden zijn nodig om na de zomer te kunnen beginnen met de verbouwing van het busstation.

Jan Dellaertplein en busstation Schiphol

Gepubliceerd op: 29 april 2024

Met het graven van proefsleuven wordt de exacte ligging van kabels en leidingen bepaald. Voor de veiligheid plaatsen we afzettingen om de proefsleuven heen. We werken steeds aan één proefsleuf tegelijk. Aan het eind van de dag wordt deze weer dichtgemaakt. De afzetting kan in sommige gevallen voor kleine overlast zorgen voor reizigers.

Het busstation op Schiphol wordt de komende jaren volledig vernieuwd. De huidige haltes maken plaats voor een nieuw groot busperron met overkapping en drie nieuwe trappen van het busstation naar het treinperron. Ook komt er een nieuwe fietsenstalling met ruimte voor 500 fietsen. De vernieuwing bevordert de bereikbaarheid van Schiphol met het openbaar vervoer. Vanaf 2027 maken reizigers gebruik van het nieuwe knooppunt.