Nieuws: Voorbereidende werkzaamheden MKS in volle gang

Aannemer BAM Bouw en Techniek werkt sinds augustus aan het MKS-deelproject Voorbereidende Werkzaamheden Aankomstpassage (VBW A) op de Koepelstraat. De werkzaamheden zijn steeds beter zichtbaar. Op dit moment is BAM bezig met het inrichten van het maaiveld met wegen en looppaden. In januari start de realisatie van het laatste onderdeel van dit project, de bouw van een aantal gebouwen. Zo zorgen we voor een toegankelijk en comfortabel gebied. Er komt onder andere een droogloop en een sanitairgebouw op de Koepelstraat en een wachtruimte op P41.

Gepubliceerd op: 20 december 2022

Het tijdelijk busstation voor project GOS (Groot Onderhoud Schipholtunnel) wordt over een aantal weken opgeleverd. Het busstation wordt half december in gebruik genomen door NS. Zij maken tijdens de treinvrijeperiodes (zgn. TVP’s) die nodig zijn voor de bouwwerkzaamheden van ProRail gebruik van dit busstation voor treinvervangend vervoer (eerste TVP vindt plaats in week 10 van 2023).

Deelproject VBW A maakt het mogelijk een aantal vervoersfuncties op de huidige Aankomstpassage (Jan Dellaertplein) naar de Koepelstraat te verhuizen. Dit zorgt ervoor dat er op het Jan Dellaertplein ruimte ontstaat om werkzaamheden aan het busstation uit te voeren. Vanaf mei 2023 verhuizen de eerste vervoersfuncties naar de nieuwe locatie. De bereikbaarheid van de luchthaven en de luchthavenprocessen blijven tijdens de uitvoering van deze deelprojecten ongewijzigd.