Nieuws: Techniek in de tunnel; eerste tunnelbuis opgeleverd

Gepubliceerd op: 13 augustus 2018

Dik drie maanden is hij dicht geweest; buis A van de Buitenvelderttunnel. Inmiddels is hij voorzien van alle benodigde ‘tunneltechnische installaties’. Zaterdag 11 augustus is hij weer in gebruik genomen en zondag is gelijk buis C buiten gebruik genomen. Voor weggebruikers is het even opletten, want daarmee verandert de verkeerssituatie ter plekke.

Van camera’s tot coating

De afgelopen maanden hebben de medewerkers van Vialis hard gewerkt om buis A van de Buitenvelderttunnel te voorzien van ‘tunneltechnische installaties’. Denk hierbij aan hittewerende bekleding aan het plafond, het aanbrengen van een brandwerende coating, camera’s voor het toezicht, ventilatoren en luidsprekers voor de omroep. Ook zijn er zogenaamde ‘hulpposten’ gemaakt. Dit zijn kastjes met brandblussers en een intercom waarmee contact kan worden opgenomen met een operator. In het midden van de tunnelbuis zijn vluchtdeuren geplaatst.

Kabels en elektronica

Minder zichtbaar, maar minstens zo belangrijk is de elektronica om alle nieuwe apparatuur te besturen. Hiervoor zijn vele meters kabels getrokken en de technische ruimtes aangepast.