Nieuws: Schiphol verbouwt en vernieuwt Lounge 2

Schiphol is bezig met de verbouwing en vernieuwing van Lounge 2, het gebied na de securitycontrole voor passagiers met een non-Schengenbestemming. Het horeca- winkelgebied krijgt een nieuwe inrichting, met ruimte voor nieuwe winkels. Schiphol wil met de vernieuwing blijven aansluiten bij de behoefte van passagiers en hun reiservaring verbeteren.

Gepubliceerd op: 8 februari 2024

Tijdens de vernieuwing van Lounge 2 wordt ruim duizend vierkante meter vloeroppervlak opnieuw ingedeeld en ingericht. Ook komt er achthonderd vierkante meter bij. Ook worden de zitgebieden in de lounge opnieuw ingericht en uitgebreid en daarnaast worden looproutes aangepast.

Vernieuwing in fases

De vernieuwing duurt tot eind 2024 en wordt in meerdere fases uitgevoerd. De lounge blijft tijdens de hele verbouwing beschikbaar voor passagiers. Delen zijn echter tijdelijk niet beschikbaar. Passagiers kunnen gebruikmaken van het omliggende aanbod aan winkels en horeca, onder andere op de Holland Boulevard en de aansluitende Lounge 3. Door het werk voor een deel ‘s nachts en in verschillende fases uit te voeren, wordt de overlast voor passagiers, luchtvaartmaatschappijen en werknemers beperkt tot een minimum.