Nieuws: Parkeren op Schiphol voortaan anders

Het had wat voeten in aarde, maar inmiddels zijn de nieuwe routes en borden op Schiphol een feit. De grootste verandering is het verdwijnen van P2. Deze parkeergarage maakt plaats voor de nieuwe pier en terminal, die in 2019 en 2023 klaar moeten zijn. Om ook voortaan snel en soepel te parkeren, zijn er verschillende alternatieven.

Parkeren op Schiphol voortaan anders

Gepubliceerd op: 1 oktober 2017

P1 Kort Parkeren

Parkeergarage P1 heeft een nieuwe naam: P1 Kort Parkeren. De maximale parkeerduur in P1 is beperkt tot 48 uur. Kom je naar Schiphol om iemand op te halen, weg te brengen of zelf een korte reis te maken? Dan kun je hier zonder reservering terecht. Het gratis kwartiertje vervalt, maar het tarief in P1 is lager dan dat van het voormalige Short Stop. Die verdwijnt, net als Holiday Valet Parking.

Kiss & Ride

Snel iemand afzetten? Dat kan nog steeds. Kom naar de gratis Kiss & Ride voor de aankomst- en vertrekhallen. Let op: het gaat hier alléén om uitstappen en wegrijden. Parkeren kan hier niet, ook niet voor even.

P6 Valet Parking

P6 Valet Parking is het splinternieuwe alternatief om langer dan 48 uur te parkeren én dichtbij de terminal te staan. Voor een plek in P6 heb je een reservering nodig. Parkeer vlakbij de terminal en geef eenvoudig sleutels af. Wij zorgen ervoor dat je auto naar een nieuwe parkeerplaats buiten Schiphol Centrum wordt gebracht. Bij terugkomst staat de auto weer klaar. De tarieven zijn vergelijkbaar met of lager dan die van P2.

P3 uitgebreid

Ook voordelig parkeren in en op P3 Lang Parkeren blijft mogelijk. Eind 2018 komen hier ruim 2500 parkeerplaatsen bij dankzij een nieuwe uitbouw.

Verkeersborden ook veranderd

Reed je altijd op de automatische piloot naar Schiphol? Dan is het goed om te weten dat de borden met ‘Aankomst’ zijn verdwenen. Als je Schiphol oprijdt, kun je kiezen uit twee mogelijkheden: Vertrek of Parkeren. Dat is even wennen, dus staan er tijdelijk extra borden met de mededeling: ‘Voor Aankomst volg Parkeren’. Deze borden leiden je naar P1 waar je kort en voordelig je auto neer kunt zetten.

Parkeertarieven

Sommige parkeertarieven blijven gelijk en andere gaan omhoog. Schiphols parkeeraanbod is vraag- en aanbodgericht, net als vliegtickets. Is er weinig vraag, dan daalt de prijs. Bij schaarste gaat de prijs omhoog. Alleen zo blijft het mogelijk om voor iedereen die dat wil een goede parkeerplek te vinden. In alle gevallen geldt; waar reserveren vooraf mogelijk is, is dat goedkoper.

Vind jouw parkeerplek via Schiphol.nl/parkeren.

Vind je het leuk om meer te weten over de achtergrond van dit project? Lees dan eens het interview met Marianne van Scherpenzeel, programmamanager RAP: Renewed Accessibility and Parking op Schiphol.