Glutenvrij, lactosevrij en andere dieetwensen: Wij bieden wat je zoekt!

Op Schiphol kun je eten wat je wilt. Van sushi tot pannenkoeken en van een snelle burger tot verse oesters. Als je een voedselallergie hebt of een dieet volgt, is de keuze echter vaak beperkter. Maar als het aan ons ligt niet! Overal op de luchthaven vind je een aantrekkelijk aanbod eten en drinken, dat geschikt is voor mensen met een voedselallergie of dieetwensen.

Per Tutti

Handig om te weten

Heb je specifieke dieetwensen? Gebruik de zoekfunctie van de website om te kijken waar je terecht kunt. Zoek bijvoorbeeld op 'lactosevrij', 'halal' of 'vegan'. In de zoekresultaten vind je restaurants die een geschikt aanbod hebben.

Glutenvrije, koosjere, halal en zuivelvrije opties zijn op verzoek verkrijgbaar. Vraag het aan het bedienend personeel in de vermelde winkels. Een boekje met de allergeneninformatie van elk gerecht is in elke winkel voor de gasten beschikbaar.

Bekijk de glutenvrije, koosjere, halal, vegetarische en zuivelvrije opties

Restaurants Koosjere maaltijd Halal maaltijd Glutenvrije sandwiches (voorverpakt) Glutenvrije maaltijd Zuivelvrije maaltijd Vegetarische maaltijd Vegan opties Biologische opties
Voorverpakte warme maaltijd Voorverpakte warme maaltijd Voorverpakte sandwiches (kaas, pesto en ham) Warme maaltijd en voorverpakt Warme of koude maaltijd voorverpakt Warme of koude maaltijd Warme of koude maaltijd Warme of koude maaltijd
Amsterdam Bread Co. * * * *
Bread! * * * * * *
Cafe Coco * * *
Café Comunal * * *
Döner Kebab & Pommes Frites * * *
Dutch Kitchen * * * * * * *
Fair Taste Café * * *
Grab&Fly * * *
Grand Cafe Plaza * * * * * *
Harvest Market * * * * * * *
Kebaya * * *
La Place Express * * *
La Place Restaurant * * *
Leon Foodcourt * * * * *
Leon Plaza * * * * *
Light Lounge Cafe * * * *
Mediterranean Sandwich Bar * * * * *
Moods * *
Murphy's Irish Pub * * *
Pana Bar * *
Silverscreen Bar * * *
Street Food Market * * * * * *
Urban Beans *
Urban Food Market *
VIT * * * *

Glutenvrij? Zoek niet langer!

Steeds meer mensen eten glutenvrij. Noodgedwongen vanwege een allergie of als bewuste keuze. Om hieraan tegemoet te komen, vind je zowel voor als na security, restaurants die glutenvrije maaltijden op het menu hebben. Zo hoef je nooit lang te zoeken naar een geschikt én lekker gerecht!

Lijst met allergenen

Steeds meer mensen moeten door een voedselallergie, opletten met wat ze (kunnen) eten. Ze hebben een glutenvrij- of lactosevrijdieet of moeten andere allergenen vermijden. We willen graag dat iedereen een lekkere maaltijd kan vinden die past bij zijn of haar voedingswensen. Daarom heeft ieder restaurant op Schiphol een lijst met daarop alle allergenen die in het aanbod voorkomen. Heb je bijvoorbeeld een notenallergie? Dan check je met deze lijst wat je wel en niet kunt bestellen. Eet smakelijk!