Diensten

Btw terugvragen

Zo doe je dat

Bezoek je Nederland en heb je flink geshopt? Dan kom je wellicht in aanmerking voor btw-teruggave. Je regelt het makkelijk en snel via de tax refund-partners op Schiphol. Lees hieronder hoe dat precies in z’n werk gaat.

Test jij de nieuw app?

Om btw-teruggave nog makkelijker te maken, testen we momenteel een nieuwe app. Als je aankopen doet bij een van de deelnemende winkeliers kun je worden uitgenodigd om aan de pilot mee te doen. Help jij ons bij het testen van de app? Dan vind je alle informatie over het terugvragen van je btw hier.

Wanneer kom ik in aanmerking voor btw-teruggave?

Je kunt je btw terugvragen als je voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • Je woont permanent buiten de Europese Unie.
  • Je aankopen hebben een minimale waarde van € 50 per winkel op één dag.
  • Je voert je aangekochte goederen ongebruikt en voor het einde van de derde maand na de maand van aankoop de Europese Unie uit.

Wat moet ik doen om mijn btw terug te vragen?

Btw terugvragen begint met het invullen van het taxfree-formulier. Je kunt erom vragen als je afrekent bij de aangesloten winkels. Vul het formulier volledig in en maak de originele kassabon eraan vast. Omdat niet alle winkels bij dezelfde tax refund-organisatie zijn aangesloten, kan het zijn dat je meerdere taxfree-formulieren in moet vullen. Neem vervolgens alle papieren mee naar Schiphol.

Let op: om btw terug te vragen, moet je je aankopen ongebruikt kunnen laten zien bij de douane. Pas daarna mag je de verpakking openen en je aankopen gebruiken.

Op de luchthaven

Kom op tijd naar de luchthaven op de dag dat je vliegt en zorg dat je genoeg tijd hebt om langs twee of meer balies te gaan om je btw terug te vragen. Je vindt alle balies in Vertrekhal 3, op onderstaande kaart is de precieze locatie aangegeven.

tax refund schiphol map

Stap 1: haal douanestempels
Ga met je taxfree-formulier met aangehechte originele bon en je aangekochte producten naar de douanebalie op de luchthaven. Vergeet niet om ook je paspoort en vluchtgegevens mee te nemen. Als alles in orde is, krijg je een stempel op het formulier. Die heb je nodig om je btw terug te vragen bij de tax refund-partner(s).

Stap 2: direct laten uitbetalen
Wil je je btw direct terugkrijgen? Meld je dan met je door de douane gestempelde taxfree-formulier(en) bij de balie van de tax refund-partner(s) van de winkel(s) waar jij je aankopen hebt gedaan. Je kunt hiervoor op Schiphol terecht bij Global Blue of bij Travelex. Travelex regelt de afhandeling voor Planet (agent voor Premier Tax Free en Easy Tax Free) en Innova.

OF stap 3: later uitbetalen op je creditcard
Je kan de btw ook later op je creditcard laten storten, dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je haast hebt. Als je hiervoor kiest, kun je je volledig ingevulde en door de douane afgestempelde taxfree-formulier(en) in de daartoe bestemde brievenbus van Global Blue, Planet of Innova achterlaten. Je krijgt je btw dan binnen enkele weken automatisch teruggestort op je creditcard.

Welke tax refund-partner hoort bij mij?

Wil je weten welke winkels bij welke tax refund-partner zijn aangesloten? Kijk dan op de site van de betreffende partner, zoek bij de ingang van winkels naar een van de onderstaande taxfree shopping-logo’s of vraag het na bij de kassa van de winkel.

Logo Tax Free Global Blue Logo Tax Free Planet Logo Tax Free Innova

Waar?

Bekijk de openingstijden en locaties van Global Blue and Planet & Innova op Schiphol.

Ook een bezoekje waard...

Aan de slag op de werkplekken

Werkplekken

Alle hulp onder één dak

Medisch centrum

Ontvangst met open armen

Meet & Assist