Diensten

Niet meer in de terminal Voor Security

Locaties voor security:
Jan Dellaertplein
Bekijk openingstijden

Roken op Schiphol

Even een sigaretje of een sigaar opsteken voor of na je vlucht? Dat is sinds 1 april 2020 niet meer mogelijk in de terminal op Schiphol. Dit is het gevolg van een besluit van de Hoge Raad, die heeft bepaald dat rookruimtes in Nederlandse horeca dicht moeten. Uiteraard houden wij ons aan dit besluit, waardoor de gehele terminal nu rookvrij is.

Nadat de rookruimtes voor de securitycontrole eerder al dichtgingen, is dat sinds 1 april 2020 ook het geval voor de rookruimtes achter de securitycontrole. We hadden deze ruimtes ‘openbaar’ kunnen maken, wat betekent dat ze niet langer onderdeel zouden zijn van een horecagelegenheid. Maar daar hebben we niet voor gekozen. Zo tonen we onze ambitie om de gehele terminal rookvrij te maken.

Parkeergarages ook rookvrij

Ook in de parkeergarages op Schiphol is per 1 augustus 2020 roken niet meer toegestaan. Bij de ingang van de verschillende parkeergelegenheden staat dit aangegeven.

Is heel Schiphol nu rookvrij? Nee, op het Jan Dellaertplein is het nog mogelijk om te roken. Al zijn we wel van plan om deze rookzones te verplaatsen naar een plek verder van de in- en uitgangen van Schiphol Plaza. Daarnaast houden we de wettelijke richtlijnen op het gebied van de verkoop tabak scherp in de gaten. Vooralsnog is tabak nog te koop op onze luchthaven.

Locaties en openingstijden

Voor Security

Ook een bezoekje waard...

Heb je iets verloren?

Gevonden voorwerpen

Ideaal voor frequent flyers

Privium Lounges

Zorg voor je kind

Baby Care Lounge