Voor een betere gezondheid in Afrika: Amref Flying Doctors Partnership

Schiphol en Amref Flying Doctors zijn sinds januari 2017 een samenwerking aangegaan voor de duur van drie jaar om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor een betere gezondheid in Afrika.

Amref Flying Doctors

Het doel van de samenwerking is om circa 4.000 mensen in Afrika een medische training te geven, waardoor ongeveer twee miljoen mensen toegang tot gezondheidszorg krijgen. Een van de manieren waarop Schiphol en Amref Flying Doctors geld in gaan zamelen, is via collectezuilen in de terminals.

Verbinding

Amref Flying Doctors en Royal Schiphol Group hebben een duidelijke link vanwege hun luchtvaartactiviteiten. Royal Schiphol Group verbindt Nederland met de rest van de wereld en mensen met elkaar. Als internationale gezondheidsorganisatie verbindt Amref Flying Doctors medisch personeel met de meest afgelegen en onherbergzame gebieden van Afrika, onder andere via de medische vluchten die zij uitvoeren.

Amref ontwikkelde zich de afgelopen zestig jaar tot de belangrijkste Afrikaanse gezondheidsorganisatie. Amref zet zich continu in voor het blijvend verbeteren van de gezondheidszorg in Afrika en gaat daarbij uit van de behoeften, maar vooral van de kracht van de Afrikaanse bevolking.

Logo Amref