Nieuws: Zwanenburgbaan beperkt beschikbaar door onderhoud

De komende twee weken is de Zwanenburgbaan van maandag tot en met vrijdag niet inzetbaar tussen 14.00 uur ’s middags en 23.00 uur ’s avonds vanwege onderhoudswerkzaamheden. De verwachting is dat dit beperkte gevolgen heeft voor het vliegtuiggeluid in de omgeving, omdat de Zwanenburgbaan de afgelopen weken amper in gebruik was.

Baanonderhoud Zwanenburgbaan mei 2020

Gepubliceerd op: 20 juli 2020

’s Ochtends inzetbaar

Het onderhoud vindt plaats vanaf maandag 20 juli tot en met vrijdag 24 juli en van maandag 27 juli tot en met vrijdag 31 juli. Er worden werkzaamheden uitgevoerd aan de bekabeling van alle verlichting in de start- en landingsbaan. In de ochtenduren en weekenden is de Zwanenburgbaan gewoon inzetbaar. In de afgelopen maanden is de baan beperkt ingezet omdat er weinig vliegverkeer was vanwege de coronacrisis. In de eerste twee weken van juli maakten er gemiddeld 10 tot 20 vluchten per dag gebruik van de Zwanenburgbaan. Om de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken, is gekozen om deze werkzaamheden nu vervroegd uit te voeren.

Werkzaamheden 17-28 augustus

In augustus vinden er werkzaamheden plaats aan de Zwanenburgbaan. Hierdoor is de baan van maandagochtend 17 augustus tot vrijdagavond 28 augustus niet beschikbaar. Dit betekent dat in deze periode tijdens de landingspiek de Buitenveldertbaan vaker als tweede landingsbaan kan worden ingezet bij wind uit het zuiden en zuidwesten. In een startpiek met noorderwind kan de Buitenveldertbaan ingezet worden als tweede startbaan. Welke baan in deze periode daadwerkelijk gebruikt wordt, hangt af van de wind- en weersomstandigheden op dat moment.

Kijk voor actuele informatie over het gebruik van onze start- en landingsbanen op bezoekbas.nl of stel je vragen via 020-6015555.