Nieuws: Spotters vieren alvast kerst langs de landingsbaan

Zo'n honderd vliegtuigspotters kwamen zaterdag 16 december samen op Schiphol voor de allereerste editie van het Christmas Spotting Event. Een evenement dat ontstond naar aanleiding van een idee van een van de spotters en dat we met heel veel plezier verder hebben opgepakt.

Spottersevent Schiphol december 2023

Gepubliceerd op: 18 december 2023

Spotten in kerstsferen

Vliegtuigspotten is leuk, samen vliegtuigspotten is leuker en samen vliegtuigspotten in kerstsferen is natuurlijk het allerleukst. Zo'n honderd vliegtuigliefhebbers verzamelden daarom 16 december in het Panorama Restaurant op het Panoramaterras waar ze konden genieten van het uitzicht en een kijkje konden nemen bij de gloednieuwe uitingen die daar sinds kort te vinden zijn. Vervolgens kregen de spotters uitleg over de fotowedstrijd en er stond een quiz op het programma. De winnaar van die quiz ging naar huis met de beroemde Schipholtoren in mini-formaat.

Spottersevent Schiphol december 2023

Enthousiaste spotters

Vervolgens ging het gezelschap op pad langs diverse locaties om – hoe kan het ook anders – vliegtuigen te spotten. Van een Boeing 737 tot een Airbus A380, ze kwamen allemaal voorbij langs de lens en voor het oog van de enthousiaste spotters.

Spottersevent Schiphol december 2023

Tour aan airside

Aan het einde van de dag volgde nog een feestelijke afsluiting op het Panoramaterras. De winnaar van de fotowedstrijd, die daarmee een exclusieve tour aan airside verdient, maken we nog bekend. Wil jij weten waar de beste plekken zijn om vliegtuigen te spotten? Je ontdekt het hier.