Nieuws: Regeling om je huis te isoleren tegen vliegtuiggeluid

Wanneer je dichtbij Schiphol woont, kan het helpen om je huis te isoleren om het vliegtuiggeluid dat je binnen hoort te verminderen. Maar dit is een behoorlijke investering. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bereidt op dit moment de Regeling gevelisolatie Schiphol 2023 voor. Hierover kan je nog tot en met 5 februari 2023 je mening geven.

Gepubliceerd op: 19 januari 2023

Wat houdt de regeling in?

De regeling is erop gericht om bij huizen die in de 60 db geluidcontour liggen (binnen de blauwe lijn) maatregelen te nemen zodat geluid van buitenaf beter wordt tegengehouden. Dit kan bijvoorbeeld door het afdichten van kieren, het plaatsen van dikkere of dubbele ruiten of verbetering van de dakisolatie. De regeling is bedoeld voor woningen die niet geïsoleerd zijn tijdens eerdere geluidsisolatieregelingen.

Wanneer start dit isolatieproject?

Tot en met 5 februari 2023 kan je nog je mening geven over de regeling. Daarna wordt de regeling definitief vastgesteld en start Rijkswaterstaat met het benaderen van huiseigenaren binnen de 60 db geluidcontour. Wanneer jouw woning in aanmerking komt, kan je in de zomer een brief verwachten van Rijkswaterstaat.

Geef je mening

Het ministerie nodigt je uit om je mening te geven over de Regeling gevelisolatie Schiphol 2023. Dit kan via deze website. Hier vind je ook alle relevante informatie over de regeling. Heb je nog vragen? Dan kun je die ook via de website stellen. Of kijk op luchtvaartindetoekomst.nl.